România – Franța, în direct la Televiziunea Română

TVR 1 şi TVR HD transmit în direct meciul naţionalei masculine de handbal a României duminică, 28 octombrie (de la ora 18.00), la Cluj, cu campioana mondială en-titre, Franţa.

TVR 1 a transmis în direct și meciul de miercuri, 24 octombrie (de la 22.00), din deplasare, cu Portugalia. Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă miercuri, în deplasare, de reprezentativa similară a Portugaliei, cu scorul de 21-13 (10-7), în primul meci din grupa a 6-a preliminară.

Meciul de duminică din Polivalenta clujeana în compania Franţei va fi nu numai un meci de calificare, ci şi un test important pentru handbalul nostru masculin pentru că va arăta unde suntem ca valoare în Europa. Franţa este de 6 ori campioană a lumii, iar Romania a urcat de 4 ori pe prima treaptă a podiumului modial.

Echipa Franţei, într-o schimbare de generaţie, vine la Cluj cu un lot din care fac parte mulţi campioni mondiali, dar şi cu 5 jucători tineri în care antrenorul Didier Dinart are mare încredere. Cea mai mare absenţă din lotul reprezentanţilor hexagonului este marea vedeta Nikola Karabatic – accidentat.

Aceste meciuri marchează debutul campaniei de calificare la EURO 2020 care va fi găzduit în premieră de trei ţări: Suedia, Austria şi Norvegia. Următoarele două runde de preliminarii vor avea loc în perioada 10-14 aprilie 2019, iar ultimele două se vor juca în intervalul 12-16 iunie 2019.

Naţionala masculină de handbal a României joacă în Grupa a 6-a a preliminariilor pentru EURO 2020 împotriva Franţei, campioana mondială en titre, Portugaliei şi Lituaniei. Primele două clasate se vor califica la EURO 2020, la fel ca şi cele mai bine clasate echipe de pe locul 3 din cele 8 grupe preliminare.

Sursă foto: FRH