Te asteptam si pe retelel sociale

Business

Rolul protectiei mediului in dezvoltarea societatii umane

protectia mediului inconjurator

Protectia mediului reprezinta un set de masuri privind conservarea, utilizarea rationala si restaurarea resurselor naturale ale Pamantului, incluzand diversitatea speciilor de flora si fauna, bogatia subsolului, puritatea apelor si a atmosferei.

Pentru om, natura este atat un mediu de viata, cat si o sursa de existenta. Pentru a trai in conditii optime, omul are nevoie de o anumita compozitie si presiune a aerului atmosferic, de o apa naturala cat mai pura, de plante si animale sanatoase, precum si de o temperatura adecvata a aerului inconjurator. Mediul optim pentru oameni este starea normala a naturii, care este mentinuta de procesele firesti de circulatie a substantelor si a fluxurilor de energie.

Prin activitatea sa, omul influenteaza mediul natural mai mult decat celelalte organisme vii. Influenta transformatoare a societatii umane asupra naturii este inevitabila, ea crescand proportional cu dezvoltarea ei continua, cu cresterea numarului si a cantitatii de materii prime implicate in circulatia economica. In principiu, orice activitate economica realizata de om necesita o autorizatie de mediu.

Schimbarile introduse de om au ajuns acum la un nivel atat de ridicat, incat s-au transformat intr-o amenintare de intrerupere a echilibrului existent in natura, precum si un obstacol in calea dezvoltarii pe viitor a fortelor productive. Multa vreme, oamenii au privit natura ca pe o sursa inepuizabila de resurse materiale necesare activitatii lor. Cu toate acestea, fiind confruntati cu consecintele negative ale impactului actiunilor lor asupra naturii, oamenii au ajuns treptat la convingerea necesitatii utilizarii rationale si protectiei mediului.

Protectia mediului este un sistem de masuri internationale, de stat, bazate pe expertize stiintifice ce vizeaza utilizarea rationala, reproducerea si protectia resurselor naturale, protejarea mediului natural fata de poluare si distrugere, in interesul generatiilor de oameni existente si viitoare.

Scopul principal al conservarii mediului este acela de a crea conditii favorabile pentru viata generatiilor de oameni prezente si viitoare, pentru dezvoltarea productiei, stiintei si culturii tuturor popoarelor care traiesc pe planeta noastra. Protectia mediului este garantata acum de autorizatia de mediu, document necesar la startul oricarei activitati intreprinse de om.

Obiectele si fenomenele naturale pe care o persoana le foloseste in procesul muncii se numesc resurse naturale. Acestea includ aerul atmosferic, apa, solul, mineralele, radiatiile solare, clima, vegetatia si fauna. In functie de gradul de epuizare a acestora, ele sunt impartite in resurse epuizabile si inepuizabile.

Citeste si: Importanta auditului si evaluarii de mediu

La randul lor, resursele epuizabile sunt impartite in regenerabile si neregenerabile. Resursele neregenerabile includ acele resurse care sunt restaurate de sute de ori mai lent decat sunt consumate. Acestea includ petrolul, carbunele, minereurile metalice si majoritatea altor minerale. Fiind limitate, protectia lor se reduce la o utilizare foarte atenta a lor.

Resursele naturale regenerabile se refera la sol, vegetatie, animale salbatice, precum si la sarurile minerale ce sunt depozitate de obicei in lacuri si lagune marine. Aceste resurse se reinnoiesc in mod constant daca se pastreaza conditiile necesare, iar rata de utilizare a lor nu depaseste rata de revigorare naturala.

Resursele inepuizabile includ apa, vantul si soarele. Rezervele totale de apa de pe planeta sunt considerate inepuizabile. Acestea se bazeaza in principal pe apa sarata a oceanelor lumii, desi ea este inca putin folosita ca apa potabila. In unele zone, apele marilor si oceanelor sunt poluate cu petrol, cu deseuri de la intreprinderile industriale, fapt ce inrautateste conditiile de viata pentru plantele si animalele marine. Pentru reducerea poluarii marilor si oceanelor, toate firmele de transport marfuri pe apa au nevoie de o autorizatie de mediu.

Apa dulce, potabila, vitala pentru oameni, este o resursa naturala epuizabila. Problema apei dulci este agravata in fiecare an din cauza poluarii raurilor si lacurilor, a cresterii consumului de apa pentru irigatii si nevoile industriei, a poluarii apei freatice cu deseuri industriale si menajere. In acest sens, autorizatia de mediu este esentiala pentru respectarea normelor de protectie a mediului. Pentru obtinerea acestei autorizatii de mediu, se recomanda contactarea unei firme de consultanta protectia mediului.

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: