Revine progresul!

Constantin Iacov are planuri mari cu FC Naţional, deşi echipa luptă să scape de retrogradare. Preşedintele grupării din Cotroceni vrea să revină la vechea denumire, Progresul, apoi să concesioneze arena, s-o demoleze din temelii şi să construiască un nou stadion

Reporter: Ce părere aveţi despre perioada de pregătire din această iarnă?
Constantin Iacov: Echipa a avut nişte rezultate bune. Sub comanda domnului Cîrţu am observat o revigorare la jucători. Aştept începerea returului pentru a aprecia mai bine pregătirea fotbaliştilor de la FC Naţional.

Reporter: Cîrţu a fost adus pentru ca FC Naţional să-şi recapete stilul italian?
Iacov: Eu doar cred că dînsul este singurul care poate salva echipa din situaţia în care se află.

Reporter: Ce i-a lipsit echipei în turul campionatului?
Iacov: Un antrenor. Şi Dună, şi Vlădoiu sînt oameni care s-au străduit, dar lipsa de experienţă şi-a spus cuvîntul.

Reporter: V-a impresionat vreo achiziţie sau vreun rezultat al celorlalte echipe?
Iacov: Mă interesează doar ceea ce se întîmplă cu FC Naţional. Noi nu ne lăudăm cu achiziţiile. Important este ca echipa să aibă rezultate.

Reporter: Sînteţi mulţumit de jucătorii sosiţi în Cotroceni?
Iacov: în mare parte. Prin aducerea unor jucători precum Papură sau Chihaia am reuşit să acoperim anumite posturi. în plus, am reuşit să aducem un portar cu mult peste valoarea lui Stanev.

Reporter: Veţi mai apela la serviciile unor jucători străini?
Iacov: Am avut în probe o serie de jucători, dar cum spunea şi domnul Cîrţu, mai bine promovăm un român decît să aducem un fotbalist din străinătate cu un potenţial îndoielnic.

„Grupele de copii şi juniori sînt singurele care au rezultate la FC Naţional”

Reporter: Aţi acordat o atenţie sporită grupelor de copii şi juniori. Au apărut şi rezultatele?
Iacov: S-au investit sume importante în această direcţie, iar eu sînt foarte mulţumit de evoluţia acestor copii. E singurul loc unde avem rezultate. Sînt multe generaţii unde ocupăm locurile de frunte. Avem copii selecţionaţi la loturile naţionale de juniori.

Reporter: Cîrţu şi-a manifestat interesul de a promova vreun jucător de la tineret sau de la alte grupe de copii?
Iacov: Situaţia actuală din clasament a echipei nu a permis o asemenea iniţiativă. Domnul Cîrţu mi-a prezentat cîteva idei în legătură cu tinerii talentaţi pe care îi are clubul nostru, dar pînă nu rezolvăm problema rămînerii în prima ligă, nu cred că va fi vorba de aducerea unor juniori la echipa mare.

„Vreau ca din vară FC Naţional să se numească Progresul”

Reporter: Aţi găsit vreo soluţie pentru a aduce mai mulţi suporteri la stadion?
Iacov: Eu am avut mai multe întîlniri cu fanii echipei noastre şi am încercat să le prezint strategia actualei administraţii a clubului. Noi nu avem chiar atît de puţini suporteri, cum ne ironizează lumea. Prin ţară am descoperit multe persoane suporteri ai lui FC Naţional. De multe ori numele clubului a fost asociat cu o serie de meciuri aranjate şi asta cred că a îndepărtat lumea de la stadion. De doi ani, de cînd sînt la club, am încercat să îndepărtez această idee, neparticipînd la vreun blat.

Reporter: Ce planuri aveţi pentru a readuce lumea în Cotroceni?
Iacov: în primul rînd, doresc ca din vară titulatura de FC Naţional să fie preluată de cea de Progresul. Vreau astfel să realizez o legitimare cu trecutul şi cred că va fi un pas important pentru creşterea numărului fanilor. Şi mai avem un plan.

Reporter: Ce prevede acest plan?
Iacov: Dorim să încheiem  o înţelegere cu BNR şi să obţinem o concesionare pe 49 de ani a bazei. Planul include demolarea actualului stadion şi construirea unuia nou, cu o capacitate mai mare, cu restaurant, cu magazine, sală de conferinţe. Vreau ca totul să fie la cele mai înalte standarde, pentru ca oamenii să vină cu mare plăcere aici. Dacă o să avem şi o echipă cu rezultate pe măsura investiţiilor, va fi şi mai bine.

 

Continuarea in numarul 54 al Sport Magazin powered by kicker (26 februarie – 4 martie)