Replica la editorialul domnului Tolontan

0
101

Spiritul de colegialitate m-a împiedicat pînă acum să scot în evidenţă greşelile mai mici sau mai mari făcute de ziariştii sportivi. Nu aş fi făcut nici acum altfel dacă greşelile pe care le-am remarcat în editorialul ” Lumini şi umbre” publicat de domnul Cătălin Tolontan în “Gazeta Sporturilor” nu ar fi pus într-o lumină defavorabilă publicaţia pe care o conduc, săptămînalul “Sport Magazin”.

În primul rînd, redactorul-şef al “Gazetei Sporturilor” consideră că revista al cărei unic acţionar este domnul Ioan Lupescu este “o publicaţie fără performanţe de tiraj şi cu pierderi”. Îmi este greu să cred că domnul Tolontan cunoaşte mai bine decît mine cifrele de difuzare a revistei, în condiţiile în care nu reuşeşte nici măcar să nimerească numele corect al publicaţiei. Îl informez că aşa cum domnul Ioan Lupescu a reuşit să  performeze ca director general al FRF, tot la fel de bine se descurcă şi în afacerile private, în cazul de faţă revista “Sport Magazin”.

În al doilea rînd vreau să îi comunic domnului Tolontan că investiţia pe care a făcut-o în presă domnul Lupescu are pe lîngă scopul firesc al obţinerii profitului şi unul moral. Dînsul a crezut că are nişte datorii de plătit către sportul care l-a ajutat să devină cunoscut şi respectat în toată lumea. Şi a ales să facă acest lucru investind într-o revistă în care “se aude c㔦”, ” din surse apropiate lui X ştim c㔦, “zvonul este”¦” sînt expresii care nu-şi au locul. O revistă care promovează actorii principali, sportivii şi antrenorii, în dauna amantelor sau investitorilor. O revistă care, contrar celor spuse de dumneavoastră, a prins la public, dovadă şi creşterea semnificativă a tirajului.

Nu vreau să mai comentez şi restul invenţiilor din editorialul publicat de “GSP” pentru că ele îl privesc strict pe domnul Lupescu, iar eu nu mă voi erija în avocatul său. Vreau doar să precizez că “Sport Magazin” (nu se numeşte “kicker”) este un săptămînal de calitate, bine poziţionat pe piaţă şi că o eventuală vînzare se poate face doar pentru că orice afacere bună este tentantă pentru eventuali cumpărători.
Ştiu că este la modă să acuzi fără a avea dovezi, iar ziarul condus de domnul Tolontan încearcă să fie în tendinţe. Tocmai de aceea aş aprecia dacă jurnaliştii “GSP” ar evita să mai facă referiri la săptămînalul “Sport Magazin” sau să o facă doar atunci cînd pe primul plan în activitatea lor va fi informarea corectă a cititorilor.
Pînă atunci ar fi extraordinar dacă domnul Tolontan ar găsi timp să ne explice de ce îl interesează atît de mult cui va vinde FRF drepturile de televizare a meciurilor echipelor naţionale. Sînt foarte curios să aflu de ce contează pentru dînsul unde îl va vedea pe Goian marcînd? Crede că  este important pentru suporterii naţionalei dacă vor vedea meciurile la PRO TV, la TVR sau la Antena 1?

Nu în ultimul rînd vreau să vă asigur pe toţi cei care aţi citit acest comunicat de presă că ceea ce am scris mai sus nu este, spre deosebire de ceea ce, cu părere de rău, remarc că se întîmplă în grupul Intact, o comandă din partea patronului.

Ştefan Lecca
Redactor-şef “Sport Magazin”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here