Rejucarea unei finale de vis

0
149

Pe 25 mai 2005, la Istanbul, FC Liverpool invinge pe AC Milan la penaltiuri dupa o finala de infarct si cistiga Liga Campionilor. Dupa doi ani fara doua zile, la Atena, cele doua formatii sunt gata pentru rejucarea acelui meci miza fiind aceeasi, cistigarea Ligii Campionilor.

Un grup de suporteri englezi ajuns deja la Atena si campat intr-o piata din apropierea stadionului Olimpic a afisat un banner cu cel care pare a fi eroul lor, James Carragher, fundasul de fier care si-a pus amprenta pe parcursul lui Liverpool din drumul spre finala.

De partea cealalta, italienii au deja eroii lor atenieni, echipa din 1994, condusa de capitanul Paolo Maldini si magicianul Dejan Savicevic spulberind pe FC Barcelona cu 4-0 intr-o alta finala de povestit nepotilor.

Milan si Liverpool se intilnesc din nou in finala Ligii Campionilor la aproape doi ani de la jocul de senzatie de la Istanbul iar finala din 2005 lasa inca urme psihologice in ambele tabere.
 
Milan si Liverpool se cunosc foarte bine insa e posibil ca Ancelotti si Benitez sa se surprinda mai ales ca echipele sunt la finalul unui sezon extrem de lung si obositor iar totul se va rezuma probabil la inspiratia de moment a oamenilor cheie.

AC Milan ar putea incepe cu Dida – Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski – Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf – Kaka – Inzaghi, Liverpool ar putea raspunde cu Reina – Finnan, Carragher, Agger, Riise – Gerrard, Mascherano, Xabi Alonso, Kewell – Crouch, Kuyt.

Partida va fi arbitrata de germanii Herbert Fandel, Carsten Kadach si Volker Wezel, rezerva va fi germanul Florian Meyer iar observator de arbitri suedezul Bo Karlsson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here