Regina Kulikova, viitoarea stea a tenisului feminin?

Rusoaica în vârsta de 20 de ani s-a făcut prima data remarcata în sezonul trecut, atunci când a reușit sa o învingă pe compatrioata sa Elena Vesnina la turneul Premier de la Los Angeles, apoi în acest sezon la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, acolo unde s-a calificat pe tabloul principal învingând jucătoare mult mai bine cotate, apoi reușind miraculos calificarea în turul al treilea al turneului, după ce a trecut pe rând de Karolina Sprem și Alisa Kleybanova, o jucătoare clasata pe poziția 34 in lume la acea data.

În turul al treilea însa, tânăra jucătoare în vârsta de numai 20 de ani a fost învinsa de către Elena Dementieva, a patra jucătoare a lumii.

În ultimele 3 luni de zile, Regina Kulikova a reușit performanţa de a se impune în două turnee ITF de 50.000 de dolari, reușind o urcare de aproape 100 de locuri în clasament, iar săptămâna trecută a reusit câștigarea celui mai important turneu din cariera de pana acum, impunându-se în finala turneului ITF de 75.000 de dolari de la Dubai.

La acest turneu, Regina Kulikova a trecut de 2 jucătoare din top 100 WTA, Kaia Kanepi si Sandra Zahlavova, reușind sa se aproprie de Top 100 WTA, ajungând pana pe poziția 107 WTA.

În sezonul 2010, rusoaica Regina Kulikova va concura cel mai probabil în turneele WTA, după ce pana acum s-a impus în nu mai puțin de 11 turnee ITF.

Kulikova a ocupat poziția a 22-a în cadrul clasamentului destinat junioarelor în anul 2004, an în care a devenit jucătoare profesionistă, renunțând la turneele pentru juniori. Regina Kulikova a declarat într-un interviu acordat WTA că își dorește să ajungă în Top 50 WTA, iar apoi, cu timpul, își dorește accederea în Top 10 WTA. Sursa: www.tenislive.ro