Rednic: Si pe mine m-a luat putin valul

La adăpostul punctelor acumulate în clasamentul primei ligi, Dinamo a avut timp să meargă şi la cosmetică. Trupa din Ştefan cel Mare a demarat în ultimele săptămîni o acţiune mai mult decît interesantă. Joacă la mijlocul săptămînii în provincie cîte un amical şi punctează astfel la capitolul imagine. Chiar dacă jocurile liderului sînt excelente momente de relaxare, antrenorul Mircea Rednic nu uită nici un moment de griji. Antrenorul lui Dinamo explică pentru Sportmagazin powered by kicker, de ce liderul nu mai joacă la fel ca în prima jumătate a sezonului. Tehnicianul îşi asumă inclusiv o parte din vină.

Reporter: Jocurile acestea amicale au fost mai mult un demers de marketing sau unul sportiv?
Rednic: Au fost mai mult pentru imagine. Dinamo a crescut foarte mult în popularitate. Bineînţeles şi datorită rezultatelor. nici pe vremea mea parcă nu era aşa.

Reporter: Domnule Rednic, v-a supărat înfrîngerea lui Dinamo în faţa echipei Poiana Cîmpina, o echipă din a doua jumătate a clasamentului în liga a doua?
Rednic: Nu sînt supărat. Cînd joci cu o echipă de juniori se poate întîmpla să pierzi. Eu le-am spus celor din conducere că nu o să duc echipa mare, din cauza oboselii care s-a acumulat, dar era un joc perfectat şi nu puteau să-l anuleze.

Reporter: Aţi fi preferat să nu jucaţi?
Rednic: Nu, din contră. Îmi face plăcere să văd că într-un oraş în care, de obicei, vin 400 de oameni la meciuri, cu noi au fost peste 4.000. Îmi pare rău că nu am putut aduce prima echipă, dar le promit că voi face acest lucru cu prima ocazie.

Reporter: De ce nu mai are Dinamo rezultatele din tur?
Rednic: Este o relaxare care a intervenit şi care nu mi se pare normală. Dar aşa sîntem noi, românii, ne mulţumim cu puţin. În alte ţări nu se întîmplă aşa ceva. Eu am jucat cinci ani în Belgia şi nu am văzut o astfel de relaxare. Pe de altă parte, sînt şi jucători noi, cărora le mai trebuie timp pentru a se acomoda. Îmi amintesc că şi mie mi-a fost greu cînd eram jucător şi am venit în Bucureşti. mai trebuie răbdare cu ei. spre exemplu, Vranikovici era lider la Pandurii, toată lumea îi aduce mingea lui. Aici lucrurile stau altfel. mai mult, aici nu ai voie să greşeşti, pentru că şi suporterii sînt mai exigenţi decît cei din provincie.

Reporter: Dumneavoastră nu vă reproşaţi nimic?
Rednic: Ba da. Şi pe mine m-a luat puţin valul şi nu am mai fost la fel de exigent cu ei. Şi poate că am avut prea mare încredere în lot. transferurile pe care le-am făcut nu sînt, momentan, aşa cum m-aş fi aşteptat. Aici îl scot din cărţi pe Fernandes, care este un mare cîştig. Restul, aşa cum am spus, mai au nevoie de timp. Îmi mai reproşez că nu am adus un atacant pentru a-l înlocui pe Ganea. Mateus era bun, dar a avut acea problemă de sănătate.

Reporter: De ce credeţi că Niculescu şi Dănciulescu nu mai dau randament?
Rednic: Trec printr-o perioadă mai proastă. Nici nu mai au concurenţă, pentru că era altceva cînd îl aveam pe Ganea. Au însă tot sprijinul meu. Dinamo are nevoie de ei.

Reporter: Să înţelegem că Ganea a fost o pierdere mare pentru Dinamo?
Rednic: Bineînţeles. Dar şi din partea mea şi din partea conducerii s-au făcut eforturi mari pentru a-l ţine. Eu am participat la două discuţii cu el, împreună cu cei din conducere. El avea contract pînă în vară, cu opţiune pentru încă un an. i-au propus să semneze şi pentru acel an, dar a refuzat. nu înţeleg de ce. I-am spus să rămînă măcar pînă în vară, pentru că ar fi păcat să nu aibă în palmares acest titlu, la care a contribuit, dar el nu şi nu.

Reporter: Deci nu mai aveţi emoţii că veţi pierde campionatul.
Rednic: Nu. Cred mult în băieţi.

Reporter: Are Dinamo, acum, lot de Liga Campionilor?
Rednic: Sîntem la limită, iar acest lucru s-a văzut în cupele europene. Dacă vrem însă să trecem de grupe, mai trebuie aduşi cîţiva jucători. Într-o echipă competitivă, la acel nivel, îţi trebuie 22 de fotbalişti valoroşi în lot.

Reporter: Care a fost cheia succesului pentru rezultatele din tur?
Rednic: Grupul, atmosfera bună care a existat în vestiar şi încrederea pe care am reuşit să le-o insuflu jucătorilor. Am făcut o mare performanţă, pentru că Dteaua şi Rapid au loturi mai valoroase ca al nostru.

Reporter: Cum e să fii aproape campion de la sfîrşitul turului şi să existe totuşi voci care te contestă?
Rednic: E frustrant, pentru că aceste critici nu sînt fondate. nu este normal să se întîmple aşa ceva, mai ales că am ajuns departe. pe mine m-a deranjat cel mai mult că au fost unii din interiorul clubului. Cei care nu sînt în club pot să zică ce vor, nu-i nici o problemă, dar noi ar trebui să ne spălăm rufele în familie. Atmosfera era bună şi, cum am jucat un meci mai slab, cum au început să critice. Şi din moment ce ataci antrenorul, jucătorii îşi pun şi ei nişte întrebări.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni 2 aprilie 2007

Stiri recente

Planurile de securitate ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost furate dintr-un tren

O geantă în care se aflau un computer şi două stick-uri de memorie USB care conţineau planurile de securitate...