Rednic: Meciul cu Benfica e cel mai important pentru noi

Cu ceva mai mult de 24 de ore înainte de returul cu Benfica Lisabona din 16-imile de finală ale Cupei UEFA, antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, se declară încântat de posibilitatea ca echipa sa să joace cu calificarea în optimi pe masă.

Mulţumit de evoluţia echipei sale în tur dar dezamăgit de modul în care s-a pierdut acel meci, 0-1 cu gol primit în minutul 89, tehnicianul lui Dinamo a afirmat că jucătorii săi sunt pregătiţi pentru returul cu Benfica şi speră ca aceştia să nu dezamăgească fanii care vor veni în număr foarte mare la stadion în condiţiile în care se ştie deja că se va juca cu casa închisă.

Dinamo a intrat de marţi în cantonamentul de la Săftica şi are o singură problemă de lot, mijlocaşul dreapta Adrian Cristea, fotbalist care s-a antrenat separat marţi şi asupra căruia se va decide în ziua meciului dacă poate fi introdus pe teren sau nici nu va fi trecut pe foaia rezervelor, pentru că Mircea Rednic vrea să mizeze pe jucători pregătiţi 100 %.

în cazul în care Adrian Cristea nu va putea juca, i se va da o şansă angolezului Ze Kalanga, fotbalist despre care Rednic crede că trebuie să profite la maxim de şansele care i se dau mai ales că Ze Kalanga este dator după problemele iscate în perioada de pregătire şi după evoluţia slabă din tur.

Despre adversar, antrenorul lui Dinamo a avut numai cuvinte de laudă şi a spus că se teme cel mai mult de compartimentul ofensiv al lui Benfica cu o menţiune specială pentru italianul Fabrizio Miccoli, cel mai în formă atacant al portughezilor.

Despre absenţa mijlocaşului Manuel Rui Costa, Rednic consideră că Benfica are variante pentru înlocuirea acestuia ştiut fiind faptul că portughezii au avut evoluţii foarte bune şi în grupele Ligii Campionilor fără celebrul decar în teren.

Mircea Rednic a mai afirmat că speră într-o calificare care să consolideze munca şi eforturile depuse până acum în acest sezon şi speră ca echipa sa să pună cât mai multă presiune pe fundaşii adverşi şi să înscrie cel puţin un gol în cele 90 de minute avute la dispoziţie cu specificaţia că obiectivul principal va fi să nu se primească gol, orice reuşită a portughezilor îngreunând serios soarta lui Dinamo.

De asemenea, tehnicianul dinamovist consideră că elevii săi sunt concentraţi la maxim pentru cel mai important meci al lui Dinamo şi că în acest moment nu mai contează primele sau banii.