Razvan Rat este incert pentru meciul cu Luxemburg

0
102

Fundaşul stânga al naţionalei României, Răzvan Raţ, are umărul drept dislocat, în urma unui fault suferit în meciul cu Olanda, scor 0-0, a declarat selecţionerul Victor Piţurcă, incident în urma căruia jucătorul legitimat la Şahtior Doneţk este incert pentru partida cu Luxemburg, de miercuri.

Raţ a fost faultat din spate în minutul 68 al întâlnirii de la Rotterdam, de Jaliens, care l-a oprit dintr-o acţiune în viteză. Fundaşul a aterizat pe umărul drept şi a primit îngrijiri medicale, însă apoi a revenit pe teren, chiar dacă avea dureri, şi a fost înlocuit 10 minute mai târziu, cu Ştefan Radu. Jucătorul va fi supus, duminică, unui control medical, pentru a se stabili gravitatea accidentării.

Victor Piţurcă a explicat că accidentarea lui Raţ şi starea de oboseală acuzată de atacantul Ciprian Marica l-au împiedicat să schimbe din mers tactica, el dorind să-l introducă mai din timp în teren pe Laurenţiu Roşu. “Roşu nu a fost titular şi din raţiuni tactice. El nu este titular constant la echipa de club şi din acest punct de vedere suferă. Nu rezistă decât 60 de minute la cel mai înalt nivel. Aş fi vrut să-l bag mai devreme, dar au fost probleme cu Marica, care era obosit, şi cu Raţ, care s-a accidentat şi şi-a dislocat umărul. Marica a hărţuit apărarea olandeză, păcat că nu a marcat, deşi şi-a creat câteva ocazii”, a subliniat Piţurcă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here