Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

RAPID – VIOREL HIZO/ Tupeul unui refuz

Deşi este dedicat trup şi suflet Rapidului şi lui George Copos, „Dulăul” a „îndrăznit” să dea cu flit celor care îl chemau înapoi în Grant

Incredibilul s-a produs în urmă cu doi ani. Deşi aflat „pe val”, Răzvan Lucescu părăsea Rapidul, alegând echipa de sub Tâmpa unde se deschideau noi orizonturi. La cine putea apela de urgenţă George Copos? Evident că la „mantaua de vreme rea”. Doar că, Viorel Hizo n-a mai acceptat nici măcar apelativul de „manta” şi l-a refuzat pe Copos. Discuţiile n-au fost deloc lungi, dar este clar că George Copos nu se aştepta la un refuz. „Nu mă interesează oferta Rapidului! E drept că am primit o propunere interesantă de la domnul Copos, dar nu mă interesează. Cel puţin, nu pentru moment. Am mai fost la Rapid şi ştiu care este mediul de lucru de acolo. Dacă n-aş mai fi fost niciodată, poate că mă interesa, dar acum, în acest moment, am refuzat categoric. Eu mi-am exprimat foarte clar punctul de vedere şi sper să se termine o dată cu tevatura asta”, spunea Viorel Hizo în urmă cu doi ani.

Au existat şi regrete

Deşi susţine că s-a întors întotdeauna cu plăcere la Rapid, „Dulăul” a recunoscut de-a lungul vremii că a şi regretat unele reveniri. Acesta vorbea cândva şi depre întoarcerea din 1995, pe care a considerat-o greşeala vieţii. Dar, o greşeală pe care a tot repetat-o. „În acel an, după două sezoane la Rapid, domnul Copos m-a demis. Am plecat la FC Naţional unde aveam o echipă foarte bună, cu care puteam realiza multe lucruri. După două luni, m-am întors la Rapid şi nu a fost deloc o alegere bună. Trebuia să rămân în „Cotroceni”, am plecat când nu trebuia. Dar, în 34 de ani de antrenorat e imposibil să nu faci greşeli”, rememora Hizo.

Trecutul nu contează

Radiografiind şi punând în balanţă, „Dulăul” vede şi plusurile pe care le-a avut, în timp, la Rapid: „De fiecare dată, la Rapid mi-am îndeplinit obiectivul pe care l-am avut. Am reuşit mereu să redresez echipa, chiar dacă am avut şi minusuri şi greşeli. Aş putea să îmi trec în c.v., Cupa României din 2002, când am plecat cu 12 zile înainte de finală, şi chiar şi pe cea din 2004. Dar, trecutul nu mai contează”.

„Noi aveam o datorie morală faţă de domnul Hizo şi cred că, la rândul său, dumnealui avea o datorie faţă de Rapid”
George Copos
 
„Ştiu că este o perioadă nefastă, dar eu sunt obişnuit cu asta la Rapid, pentru că am antrenat în Giuleşti doar în momente grele”
Viorel Hizo

Citeste mai multe!