RAPID – VIOREL HIZO/ A cincea descalecare

0
110

Cunoscut drept “mantaua de vreme rea” a Rapidului, Viorel Hizo revine în Grant, evident, întrun moment de criză. Revenirile tehnicianului sunt legate de o veche datorie a acestuia faţă de George Copos

Contradicţiile “Dulăului”

Lunile au trecut foarte repede, dar nu şi foarte multe. Iar opţiunile celui poreclit “Dulăul” vizavi de Rapid s-au schimbat în totalitate. “Sunt obişnuit cu perioadele nefaste din Giuleşti pentru că eu am antrenat Rapidul numai în perioade grele. M-am întors cu inima deschisă şi cu dorinţa de a face treabă. Am încredere în mine şi cred că totul va ieşi foarte bine”, a declarat Hizo la începutul lui mai 2009.

Despărţiri şi reveniri

În cei 15 ani în care s-a tot perindat prin Giuleşti, Hizo nu a plecat niciodată pe uşa din faţă. Despărţirile de George Copos au fost de fi ecare dată “cu cântec”. Nici declaraţiile mai mult decât acide nu au lipsit între cei doi. Cu toate acestea, de fi ecare dată când Copos a pus mâna pe telefon, Hizo a răspuns “prezent!”. Nu sunt mulţi cei care cunosc motivele acestor reveniri, cel puţin ciudate. Întodeauna, la rău, întotdeauna pe bani puţini.

Datorie morală

Explicaţia este una simplă şi foarte veche. Cu foarte mult timp în urmă, soţia lui Viorel Hizo suferea de o afecţiune foarte gravă. George Copos l-a ajutat pe “Dulău”, la momentul respectiv, atât cu banii necesari, cât şi cu paleta de relaţii pe care patronul Rapidului o deţinea în lumea medicală. De atunci, Hizo a considerat că toată viaţa va fi legat de George Copos printr-o datorie morală şi de onoare.

“Chiar dacă echipa are multe probleme, cred că domnul George Copos va găsi o soluţie pentru a salva echipa. Orice mic detaliu poate perturba atmosfera, orice amănunt contează. Chiar dacă doresc binele echipei este exclus ca eu să ajung la Rapid”, declara Viorel Hizo în luna ianuarie a cestui an.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here