Raliul Dakar/Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 29

Emanuel Gyeneş, singurul român rămas în lupta pentru Raliul Dakar la clasa moto, a reuşit o etapă fulminantă vineri şi a încheiat ziua pe locul 29 urcând astfel până pe locul 48 în clasamentul general.

într-o etapă dominată de căzăturile fruntaşilor Marc Coma şi Isidre Esteve Puyol, primul cu mari probleme medicale iar al doilea în căutarea continuării cursei deşi a pierdut timp enorm din cauza problemelor tehnice, românul Emanuel Gyeneş s-a strecurat până pe locul 29, la ceva mai mult de 33 de minute de învingătorul Cyril Despres.

Despres a profitat din plin de căzăturile lui Coma şi Puyol şi a urcat pe primul loc în clasamentul general, cu mai bine de 35 de minute avans faţă de compatriotul său, David Casteu, şi cu aproape 55 de minute avans faţă de americanul Blais.

La clasa auto s-a impus din nou spaniolul Carlos Sainz dar el a recuperat doar 26 de secunde faţă de liderul francez Stephan Peterhansel şi nu mai are timpul necesar să se implice în lupta pentru podium în condiţiile în care mai sunt doar câteva sute de kilometri de parcurs în ultimele două zile.

AmosNews.

Stiri recente

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor feminine de la Izvorani

Nadia Comăneci a vizitat cantonamentul loturilor olimpice şi naţionale feminine de la Izvorani, s-a fotografiat cu gimnastele tricolore şi...