Raliul Dakar: Mitsubishi, la un pas de victorie

Partea a doua a Raliului Dakar a început cum nu se putea mai prost pentru germanii de la Volkswagen după ce aceştia şi-au pierdut principalii canidaţi la victoria finală în clasa auto, spaniolul Carlos Sainz şi sud-africanul De Villiers.

Cei doi au dominat prima săptămână a Raliului Dakar şi se părea că după o serie de nereuşită, echipa de la Volkswagen va câştiga comfortabil ediţia 2007 însă după primele două etape din partea a doua, atât Sainz cât şi De Villiers au fost nevoiţi să abandoneze.

Sainz a avut probleme încă de duminică când a pierdut aproape o oră dar spaniolul a revenit luni în competiţie pentru puţin timp fiind nevoit să renunţe după primul timp intermediar.

Nici maşina sud-africanului De Villiers nu a făcut faţă ritmului iar acesta a fost nevoit să abandoneze în etapa a nouă astfel că team-ul german a pierdut doi lideri din clasamentul general în două zile.

în aceste condiţii, Mitsubishi zburdă spre victoria în finală iar lider în clasamentul general a devenit francezul Stephan Peterhansel, multiplu campion al Raliului, care are un avans de aproape opt minute faţă de compatriotul său Luc Alphand şi peste o oră şi 20 de minute de Al Attiyah din Qatar.

La clasa moto, românul Emanuel Gyeneş a reuşit o nouă evoluţie foarte bună încheind etapa undeva pe locul 50 şi deşi se află la peste 13 ore şi jumătate de liderul spaniol Marc Coma, Manu are şanse imense ca în cazul în care nu apare nimic neprevăzut şi reuşeşte să încheie Raliul, să termine în primii 50 la clasa moto ceea ce ar însemna un rezultat răsunător pentru tânărul pilot român.

AmosNews. 

Stiri recente

Sinner, în finală la Beijing, după ce l-a învins pe Alcaraz

Jannik Sinner va juca în finala turneului de la Beijing împotriva lui Daniil Medvedev, după ce a dispus de...