Rafael Nadal se va retrage! „2024 va fi ultimul meu an!”

Nadal nu va participa la turneul de la Roland Garros şi spune că 2024 va fi ultimul an al carierei.

Spaniolul nu e refăcut după accidentarea suferită la Australian Open, în ianuarie.

„Recuperarea după accidentarea suferită în Australia nu a decurs aşa cum mi-ar fi plăcut. Am pierdut obiective şi Roland Garros devine imposibil”, a spus Nadal.

„În acest moment, nu voi putea participa la Roland Garros. Vă imaginaţi cât de greu îmi este, având în vedere ce înseamnă acel turneu pentru mine”, a mai spus ibericul.

„Nu voi fi la Roland Garros. Nu voi juca timp de câteva luni. Voi încerca să fiu la capacitate maximă anul viitor, care cred că va fi ultimul al carierei mele de sportiv profesionist”, a încheiat Nadal.

Roland Garros va începe la 28 mai, iar Nadal a câștigat aici de 14 ori.

Ceea ce mă determină să revin pe teren este faptul că nu-mi place situația în care mă aflu. Nu cred că merit să ajung așa. Că sfârșitul nu este într-o conferință de presă. Voi lupta pentru ca sfârșitul să nu fie așa. Sunt mulțumit că în viața mea am făcut lucrurile pe care le-am considerat potrivite pentru a-mi atinge obiectivele. Când va veni timpul să nu mai concurez, să fie cu satisfacția de a ști că am făcut tot ce a fost în puterea mea, să nu mă las. Întotdeauna merită să mai faci un efort, aceasta a fost filosofia mea și o mențin – Rafael Nadal

Stiri recente

Tricolorii la Euro 2024: Echipele de start la meciul Belgia – România

Echipele de start la meciul Belgia – România, de la Koln, programat la ora 22.00, în grupa E a...