Radu Pietreanu: Umor în Local Kombat

0
82

Radu Pietreanu este una din cele mai pitoreşti personaje din lumea autohtonă a sporturilor cu contact. Componentul grupului umoristic “Vacanţa Mare” este nelipsit de la galele Local Kombat. Îi cunoaşte pe toţi sportivi, vorbeşte constant cu vedetele străine care s-au perindat prin România şi este deseori desemnat superviser al evenimentelor de gen.

Reporter: Publicul larg vă asimilează mai mult cu personajul din “Vacanţa Mare”. De unde provine pasiunea dumneavoastră pentru sporturile de contact?
Radu Pietreanu: Am practicat în copilărie judo, iar prin 1996 am început să urmăresc luptele din K1. Treptat am devenit un maniac al acestui fenomen, am făcut rost de CD-uri, casete video cu înregistrări şi reviste de specialitate.
Reporter: După amploarea pe care a luat-o în ultima perioadă, există şanse ca fenomenul Local Kombat să rivalizeze ca mediatizare cu fotbalul?
Radu Pietreanu: Orice început este mai greu, dar există premize pentru aşa ceva. Săliile sînt pline deja, iar audienţele au crescut exponenţial.
Reporter: De ce ar fi nevoie ca circuitul Local Kombat să se apropie de nivelul luptelor din K1?
Radu Pietreanu: Odată cu intrarea în uniunea europeană, sper că galele se vor putea transmite mai devreme la televizor. Momentan, CNA interzice acest lucru din cauza presupuselor acte de violenţă. Mi se pare o aberaţie pentru că în fotbalul românesc există mai multă violenţă decît în luptele din Local Kombat şi uneori lovituri asemănătoare. Aici, nici un sportiv nu a decedat în ring, iar accidentările grave sînt mult mai rare. Pe lîngă asta, la finalul meciurilor adversarii de îmbrăţişează, nu se înjură ca la uşa cortului. Despre public ce să mai vorbim ?! Nu am auzit de încăierări cu jandarmii sau de alte acte de huliganism.

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 12 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here