Propunere: Castigatoarea Cupei intra in Liga Campionilor

0
142

In luna iunie, in cadrul unui Consiliu strategic, UEFA va discuta reformarea Ligii Campionilor. Principala propunere vizeaza inscrierea automata in competitie a echipelor care cistiga Cupele nationale, informeaza HotNews.

“Propunerea se bucura deja de un accept larg la nivelul federatiilor europene. Ea ar deveni efectiva din 2009”, declara William Gaillard, director de comunicare UEFA.

Adoptarea acestei idei ar provoca la prima vedere doua efecte, sustin analistii – pe de o parte, Champions League s-ar deschide mai mult catre natiunile din esalonul doi al fotbalului, iar in al doilea rind ar ridica gradul de interes in jurul Cupelor. De la desfiintarea Cupei Cupelor, aceste competitii au trecut in plan secund, iar marile cluburi le abordeaza cu un interes scazut.

In cadrul aceluiasi Consiliu strategic, UEFA va discuta si o alta propunere privind Liga Campionilor – formatiile care vin de pe locuri inferioare din campionate bogate (Anglia, Italia, Spania, Germania) sa joace intre ele turul preliminar, pentru a elibera locuri si tarilor care nu prea intra in competitie.