Te asteptam si pe retelel sociale

Liga I

Profesorul Lobont

Portarul Bogdan Lobonţ a fost, timp de o săptămînă, ghid şi profesor pentru fostul său coechipier Marius Bratu în cantonamentul de la Fiorentina

Noul val al antrenorilor din fotbalul românesc pare decis să schimbe lumea. Vremurile cînd pe stadioane se auzea strigătul gutural al lui Florin Halagian, „focul la ei”, desprins parcă din luptele de la Călugăreni, par definitiv apuse. Olăroiu, Lucescu junior, Rednic, Dorinel Munteanu, Sabău, Lăcătuş, Panduru, Artimon şi nu numai ei ştiu că rezultatele n-au cum să apară fără foarte mult studiu. Căci, în fond, diferenţa dintre fotbalul nostru şi cel occidental nu constă doar în diferenţa de bugete. Mentalitate, metode de pregătire şi de recuperare, dozaj al efortului şi tacticizarea celor 90 de minute ale meciului în funcţie de adversar sînt cuvinte şi fraze care nu contau. Pînă acum.

Spion la Firenze
Nu-i deloc frig în Firenze pentru această perioadă. Fostul portar al Rapidului Marius Bratu se îndreaptă către baza de antrenament a Fiorentinei. Strînge în mîini cîteva coli de hîrtie şi un pix. Acum este antrenor. A plecat de la Dinamo, dar nu îi pare rău. La 34 de ani îşi poate călăuzi paşii către o nouă carieră. Dar, pentru asta, trebuie să studieze. Iar cel mai nimerit loc este la Fiorentina, pentru că fotbalul italian rămîne cel mai puternic, cel puţin din punct de vedere al tacticii şi al metodelor de antrenament. Astfel, a acceptat invitaţia lui Bogdan Lobonţ de a-i fi profesor şi ghid timp de o săptămînă. Deşi la Rapid Bratu a stat în permanenţă în umbra lui Lobonţ, prietenia dintre cei doi a rămas una trainică. „Este a treia zi în care mă prezint la cantonament. Am vrut să prind un ciclu săptămînal de antrenament, fără etapă intermediară, pentru că atunci pregătirea se desfăşoară altfel”, povesteşte Bratu.

Continuare in Sport Magazin kicker, numarul 48.

Citeste mai multe!