PRIMERA DIVISION/ Sevilla, pregatita de razboi

Runda a treia a Primerei este dominată de bătălia dintre concitadinele Betis şi FC Sevilla, unul dintre cele mai pasionate derby-uri existente în fotbalul spaniol

Cele două mari formaţii ale oraşului se războiesc din vremuri aproape imemoriale. „Rojiblancos” au apărut în 1905, iar Betis, printr-o sciziune de ea, doi ani mai tîrziu, luîndu-şi însă actuala denumire abia în 1914, după fuziunea a două cluburi locale. Anul următor avea să aducă primul derby andaluz, cîştigat de Sevilla la limită, 4-3. Sezon după sezon, ura s-a acutizat, ceea ce a dus nu de puţine ori la adevărate lupte între fanii „alb-verzilor” şi simpatizanţii Sevillei. Dacă vorbim de violenţa care înconjoară derby-ul, să amintim şi episodul de acum două sezoane, cînd la o întîlnire în Cupa Regelui un suporter de pe „Manuel Ruiz de Lopera” a aruncat un obiect în capul antrenorului oaspeţilor de atunci, Juande Ramos, lăsîndu-l lat!

De prisos să mai spunem că trupa lui Manolo Jimenez va fi „vînată” pe vulcanicul stadion al lui Betis, mai ales că gazdele trebuie să şteargă ruşinea din ultimele două campionate. Sevilla a cîştigat precedentele trei derby-uri, din care două chiar în fieful lui Betis, iar aceasta, atenţie, nu i-a mai marcat gol de cinci partide, din septembrie 2006! În plus, Betis a început dezastruos campania în faţa propriilor suporteri, 0-1 cu Recreativo, iar un succes contra Sevillei ar fi cel mai dulce cadou de împăcare. Gazdele îşi pun mari speranţe în atacantul proaspăt transferat de la Zaragoza, Sergio Garcia.

FOTO: Diego Capel şi Luis Fabiano traversează o formă excelentă