Primera Division/ “Robinho” din Peru, la Santander

0
101

Revelaţia din acest moment a Primerei, Racing Santander, se gîndeşte la cupele europene şi a dat o lovitură asigurîndu-şi serviciile mijlocaşului Damian Ismodes (foto dreapta), poreclit “Robinho din Peru”

Ismodes, care va împlini 19 ani pe 10 martie, a semnat pe cinci ani cu gruparea din Cantabria, după ce a fost curtat în această perioadă de transferuri de cluburi din cele mai tari campionate europene, printre care şi Bayer Leverkusen. El a preferat însă Primera, considerînd că aceasta se potriveşte mai mult stilului său de joc. Un alt argument în favoarea mutării pe tărîm iberic a fost şi cunoaşterea spaniolei, care garantează o adaptare mai uşoară.

Peruanul, provenit de la Sporting Cristal, este un mijlocaş extrem de rapid şi de tehnic, care aduce aminte de un alt sud-american, deja consacrat în La Liga, madrilenul Robinho. Similarităţile merg chiar mai departe de calităţile fotbalistice, cei doi fiind foarte asemănători şi din punct de vedere fizic! Plin de personalitate, Ismodes a declarat la ceremonia de prezentare că nu cunoaşte nimic despre Robinho şi că între el şi starul lui Real Madrid nu se poate face comparaţie. “Nu ştiu nimic despre Robinho. El este Robinho şi eu sînt Damian. Comparaţia nu îşi are sensul. Ceea ce îmi place să fac este să depăşesc jucătorii adverşi şi să trimit balonul la întîlnire. Iubesc să creez goluri pentru coechipierii mei.”

Conducătorul lui Racing, Jesus Merino, a subliniat calitatea lui Damian: “Are un talent fenomenal. Vom creşte împreună, pas cu pas, şi va deveni un fotbalist de talie mondială”.

Noua achiziţie a lui Racing a jucat vara trecută un meci la Copa America pentru reprezentativa ţării sale şi, deşi are în total numai două selecţii la naţională, este considerat deja o certitudine în trupa “roş-albilor”.

Printre cei mai promiţători fotbalişti din lume, alături de Copil

De altfel, “Damicho” a fost nominalizat în 2007 de prestigioasa publicaţie “World Soccer” printre cei mai promiţători cincizeci de tineri fotbalişti din lume, fiind inclus într-o companie selectă din care mai fac parte jucători ca Alexandre Pato (AC Milan), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Karim Benzema (Lyon), Giovanni dos Santos (Barcelona), Micah Richards (Manchester City), dar şi românul Dumitru Copil, de la Hearts of Midlothian!

Al treilea “tun” al lui Racing

Alături de Damian Ismodes, la Racing a ajuns şi mijlocaşul uruguayan Sergio Orteman, de la gigantul argentinian Boca Juniors. Orteman are paşaport spaniol şi a fost împrumutat pînă la sfîrşitul sezonului, cu opţiune de cumpărare definitivă. A fost a treia afacere încheiată de Racing în pauza de iarnă, după cele ale lui Pablo Alvarez şi Ismodes.

           

Continuarea in numarul 97
(12-18 februarie 2008)
Sport Magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here