PRIMERA DIVISION/ Real Madrid – Imperiul contraataca

După o stagiune în care a fost umilit de tripla istorică a Barcelonei, Real Madridul lui Florentino Perez a început deja să ia măsurile prin care să redevină o forţă în sezonul viitor

Pe “Santiago Bernabeu” nu poate fi vorba de vacanţă în vara care abia a început. Succesul rivalei de moarte le stă în coastă celor de la Real, care au demarat deja contraofensiva, în primul rând în birouri. Primul pas a fost reînscăunarea lui Florentino Perez, rămas singurul candidat la funcţia de preşedinte al gigantului din Primera. “Vrem să readucem Realul în locul în care trebuie să fie. Este o onoare şi o responsabilitate uriaşă. Ştim la ce ne înhămăm şi ce se aşteaptă de la noi. Vom munci până la ultima picătură de energie. Trebuie să recuperăm cât mai curând visele, stabilitatea şi timpul pe care le-am pierdut”, a spus Perez (62 de ani), la ceremonia de investitură de săptămâna trecută.

Loviturile lui Perez, partea I…

Miliardarul iberic nu a zăbovit, anunţând rapid numele noului antrenor al lui Real Madrid, care a decis să nu îi prelungească contractul lui Sergio Ramos. Alesul este Manuel Pellegrini, chilianul care din 2004 s-a ocupat, cu un succes fulminant, de destinul lui Villarreal. Formaţie pe care a transformat-o dintr-o mignonă a Spaniei, într-o superputere atât în La Liga cât şi pe continent. Şi asta nu e tot: din echipa lui Perez fac parte Jorge Valdano (director general), Miguel Pardeza (director sportiv), dar şi fostul Balon de Aur Zinedine Zidane, care îl va consilia pe maimarele madrilen.

…şi partea a II-a

Şi pentru că, oricât de bun ar fi managementul, trofeele se câştigă la nivelul gazonului, strategia Realului pretinde achiziţii de marcă. Real nu a mai trecut de optimile Ligii Campionilor de cinci ani, şi dacă vrea să redevină o forţă mondială, trebuie să transfere tot ce este mai bun pe piaţă. O nouă eră “galactică” se profilează pe “Bernabeu”, cu jucători precum Kaka, Ribery, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Vidic, David Villa şi “gheata de aur” a Europei Diego Forlan pe lista de cumpărături. “Nici nu mai contează numele, este clar că acest proiect măreţ nu poate include decât nume mari”, a punctat Pellegrini. Fabuloasa sumă de peste 230 de milioane de euro este alocată transferurilor în această vară la Madrid – o parte din bani urmând să fie amortizaţi din plecările a 10 fotbalişti, potrivit lui Perez.

Stiri recente

Messi vrea să joace la și CM din 2026

Messi îşi doreşte mai mult ca niciodată să joace la următoarea Cupă Mondială, care va avea loc în Statele...