Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PRIMERA DIVISION/ Madrilenii sub presiune

Etapa cu numărul 29 a campionatului spaniol este una foarte atractivă, capul de afiş fiind ţinut de meciuri ca FC Sevilla – Atletico Madrid şi mai ales Real Madrid – Valencia

Duelul de pe „Ramon Sanchez Pizjuan”, dintre FC Sevilla şi Atletico Madrid, poate fi considerat o adevărată finală pentru Liga Campionilor. Timpul se scurge din ce în ce mai repede, cu fiecare etapă jucată, iar disputele directe între rivalele la accederea în competiţiile europene sînt în mare măsură hotărîtoare în această cursă.

Chiar dacă a fost eliminată din Champions League, pentru Sevilla tot răul poate fi spre bine, andaluzii avînd acum ocazia să îşi focalizeze atenţia pe campionat. În revenire de formă, FC Sevilla este neînvinsă acasă în 2008 în „La Liga”, avînd patru victorii consecutive, inclusiv un 5-0 aplicat Zaragozei la finele lui februarie. De cealaltă parte, eliminată şi ea din Europa, Atletico suferă în deplasare. Două înfrîngeri la rînd, în care a primit cinci goluri şi a dat numai două! Trupa lui Aguirre n-a mai cîştigat de peste un deceniu în Andaluzia şi este clar că pleacă cu a doua şansă pe terenul Sevillei. Se anunţă un meci cu multe goluri şi cu cel puţin un punct pentru gazde.

Cînd analizăm întîlnirea dintre Real Madrid şi Valencia, este dificil să spunem pentru care dintre cele două adversare meciul va fi unul complicat. Probabil pentru Real, deoarece, în ciuda avansului liniştitor acumulat faţă de Barça, echipa lui Schuster numai liniştită nu este. Urmează meciuri grele, iar dacă va aluneca pe coaja de banană levantină, Real îşi va complica serios existenţa.

Rămas şi fără sprijinul preşedintelui demisionar Soler, Koeman este cu sabia deasupra capului la Valencia, în cazul în care va rata Europa după atîţia ani de glorie, el urmînd probabil să îşi facă singur bagajele.

Determinarea vizitatorilor, care a mai funcţionat şi în alte cazuri (vezi Getafe, Mallorca), poate să încline balanţa în favoarea Valenciei. De trei ani n-au mai cîştigat „liliecii” pe „Bernabeu”, şi dacă vor să mai prindă măcar Cupa UEFA, sînt obligaţi să rescrie statistica. În funcţie şi de ziua Realului, x2 pare un pronostic îndreptăţit.

Citeste mai multe!