PRIMERA DIVISION/ Cutremur la Barcelona

Espanyol – Barcelona este un derby a cărui intensitate clatină şi „Sagrada Familia”. La sfîrşitul săptămînii, „catedrala” va fi stadionul Olimpic

Derby-ul Barcelonei va fi cireaşa de pe tortul unei săptămîni în care Primera are programate două etape. Să trecem în revistă punctele de atracţie ale rundei intermediare, a patra: Getafe – Atletico, duelul lui Contra cu fosta sa echipă, apoi Villarreal – Racing, Real Madrid – Gijon, Sevilla – Espanyol şi Barcelona – Betis. Este lesne de observat că cele două rivale catalane se „antrenează” pentru derby cu partide tari, ambele împotriva formaţiilor-fanion din Andaluzia. „Alb-albaştrii” ar fi preferat orice altceva decît o întîlnire cu Sevilla, care promite să îi solicite la maximum, dar nici Barcelona nu se poate relaxa, cunoscută fiind combativitatea lui Betis.

Echipa lui Guardiola stă ceva mai bine la moral, după ce şi-a dat drumul în Liga Campionilor împotriva lui Sporting Lisabona, 3-1. „Întotdeauna victoriile aduc calm la echipă. De aceea, trebuie să continuăm să învingem”, a spus simplu antrenorul formaţiei „blaugrana”. Şi Espanyol intră încrezătoare în „El Derbi Barceloni” după un start de sezon care a adus-o pe primul loc după două etape, cu maximum de puncte.

Ambele formaţii au probleme medicale: Hleb mai stă trei săptămîni după accidentarea contra lui Santander, iar playmaker-ul lui Espanyol, Ivan de la Pena, era incert după o întindere musculară la piciorul drept.