Presedintele a promulgat “Legea Dragomir”

0
104

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul de promulgare a Legii privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive.

Proiectul de lege privind prevenirea si combaterea violentelor la competitiile sportive, initiat de presedintele LPF Dumitru Dragomir, deputat PRM, a fost aprobat in luna decembrie de Camera Deputatilor.

Conform legii, cea mai mare amenda, cuprinsa intre 1000 si 3000 lei sau prestarea a 150 – 300 ore activitati in folosul comunitatii, precum si interzicerea accesului la competitiile si jocurile sportive de genul celor la care a savirsit fapta, se aplica spectatorilor care patrund pe suprafata de joc. De asemenea, speculantii vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1000 si 3000 lei, iar biletele gasite asupra lor se vor confisca.

In cazul organizatorilor de evenimente sportive, amenzile pot ajunge la 50000 lei, precum si la suspendarea pentru o perioada de 6 luni, pentru nerespectarea unor obligatii cum ar fi interzicerea vinzarii, distribuirii sau consumului de bauturi alcoolice in arenele sportive, sa interzica afisarea in arena sportiva a simbolurilor, sloganelor ori textelor cu continut obscen sau care incita la denigrarea tarii, la xenofobie, la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta, indiferent pe ce suport ar fi inscriptionate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here