PREMIER LEAGUE/ Un complex numit ”diavolii rosii”

Aston Villa primeşte în această rundă vizita campioanei Manchester United, echipă pe care nu a învins-o de 23 meciuri şi în faţa căreia a pierdut ultimele 14 dueluri directe

Deşi formaţia lor traversează un sezon bunicel, fanii lui Aston Villa nu ar mai suporta încă o umilinţă în faţa trupei lui Sir Alex Ferguson, echipă care de zece ani îi bate pe unde îi prinde. Anul acesta, cele două echipe au disputat deja două partide, ambele fiind cîştigate categoric de „diavolii roşii”. Nici nu au apucat fanii formaţiei din Birmingham să petreacă în linişte sărbătorile de iarnă, că pe 5 ianuarie Manchester United le-a stricat începutul de an, eliminînd pe Aston Villa din Cupa Angliei. A urmat apoi în primăvară confruntarea directă de pe „Teatrul Viselor”, care s-a dovedit şi ea a fi un coşmar pentru gruparea din Birmingham. Căpcăunul Rooney & Co. le-au administrat atunci oaspeţilor un sec 4-0, şi asta la doar cîteva luni după ce în returul ediţiei 2007/2008 din Premier League Manchester s-a impus cu 4-1 chiar pe „Villa Park”. După cele 14 meciuri consecutive pierdute în faţa „diavolilor roşii”, suporterii lui Aston Villa vor aşadar răzbunare.

O răzbunarea care ar fi cu atît mai dulce cu cît un eventual insucces al lui Manchester ar putea scoate formaţia lui Sir Alex Ferguson din lupta pentru titlu. Un alt meci interesant al etapei cu numărul 14 din Premier League va fi cel dintre Manchester City şi Arsenal Londra, două echipe cu o politică de transferuri diametral opusă. În ultimii ani, gazdele au transferat pe sume colosale vedete din toate colţurile planetei, multe dintre ele plafonate deja, în timp ce Arsene Wenger a preferat să dea credit tinerilor şi a promovat masiv fotbalişti crescuţi în ograda clubului. Istoria meciurilor directe cu Manchester City demonstrează faptul că tehnicianul „tunarilor” a mizat pe varianta corectă, Arsenal obţinînd şapte victorii în ultimele opt confruntări cu Manchester City, echipă cumpărată recent de un fond de investiţii din Emiratele Arabe Unite.