Premier League/ Sageti catre Capitala

Runda cu numărul 25 din Premier League programează două dueluri mult aşteptate de fanii fotbalului din Insulă. “Diavolii roşii” şi concitadinii de la Manchester City vor da piept cu două formaţii de prestigiu din Capitală: Tottenham Hottspur, respectiv Arsenal Londra. Tunarii se deplasează la City, echipă neînvinsă în acest sezon pe teren propriu şi cu pretenţii la un loc de Liga Campionilor. În ediţia trecută, formaţia antrenată de Sven Goran Eriksson a spart gheaţa în faţa “tunarilor”, reuşind o victorie de prestigiu cu 1-0 după cinci ani de umilinţe îndurate pe propria arenă. De partea cealaltă, pentru Tottenham, “diavolii roşii” au reprezentat în ultimii ani un adevărat coşmar. Totul a început 2001-2002, cînd elevii lui Sir Alex Ferguson reuşeau una din cele mai incredibile răsturnări de situaţie din istoria fotbalului englez. La pauză, tabela arăta un scor de forfait, 3-0 pentru londonezi. Repriza secundă avea însă să producă şiroaie de lacrimi pe White Hart Lane. Golurile marcate de Andy Cole, Laurent Blanc, Ruud van Nistelrooy, Veron şi David Beckham au înfipt fiecare un pumnal în orgoliul lui Tottenham. “Probabil nu mi-a făcut bine deloc la inimă acest meci, dar voi putea să îmi amintesc această zi pentru restul vieţii mele. Nu mulţi tehnicieni se pot lăuda cu o asemenea victorie”, spunea după meci Sir Alex Ferguson.

După acel spectaculos 3-5, londonezii nu au mai reuşit în anii următori să scape de complexul numit Manchester. Cu un atac stelar format din Robbie Keane, Jermaine Defoe şi Dmitar Berbatov, Tottenham vrea să încerce marea cu degetul în această rundă. De la vorbe la fapte e cale lungă însă, mai ales că oponenţii lor se află într-o formă bună.

Deşi la prima vedere nu se anunţă un duel foarte interesant, meciul dintre Portsmouth şi Chelsea are totuşi cîteva detalii inedite legate de istoria meciurilor directe. În ultimele patru confruntări pe stadionul “Pompey”, scorul înregistrat între cele două combatante a fost mereu acelaşi: 0-2. Dacă istoria se va repeta şi la finalul acestei săptămîni, cei care au mizat pe acest scor vor cîştiga de cel puţin şapte ori suma pariată. Mult noroc!

FOTO: Internaţionalul englez Darius Vasell este una dintre principalele arme ale lui Manchester City în duelul cu Arsenal din acest weekend

           

Continuarea in numarul 95
(29 ianuarie – 4 februarie 2008)
Sport Magazin

Stiri recente

Olympique Marseille și AS Roma, în semifinalele Europa League

Olympique Marseille s-a calificat în semifinalele Ligii Europa după ce a dispus la lovituri de departajare de formaţia portugheză...