PREMIER LEAGUE/ Sa inceapa spectacolul!

Microbiştii englezi dar şi iubitorii fotbalului adevărat din toate colţurile planetei îşi vor aţinti ochii la acest final de săptămână spre debutul unei noi ediţii din Premier League

Atinşi în mare măsură de criza economică, britanicii îşi îneacă amarul în bere şi fotbal, două ingrediente care fac casă bună împreună! Ţara care a inventat fotbalul zâmbeşte parcă din nou în acest week-end. Este prima etapă a sezonului din Premier League, o competiţie maraton care se va întinde pe durata a 38 de runde şi nu se va opri nici măcar în perioada sărbătorilor de iarnă. Triplă campioană consecutivă, Manchester United porneşte cu prima şansă la cucerirea trofeului şi în acest sezon. „Diavolii- roşii” i-au pierdut totuşi pe magnifi cul Cristiano Ronaldo şi pe argentinianul minune Carlos Tevez, lucru ce le dă puţin curaj rivalelor. „United a pierdut doi jucători mari şi nu va fi la fel de puternică precum în sezonul trecut. Acest lucru lasă adversarilor mai multe şanse să-i depăşească”, a spus vârful lui Chelsea, Nicolas Anelka.

De altfel, chiar tehnicianul campioanei, Sir Alex Ferguson recunoaşte că trupa lui Abramovici se anunţă un contracandidat serios la titlu în acest an. „În opinia mea, Chelsea reprezintă principalul pericol pentru United. Venirea lui Ancelotti a schimbat total modul de joc al celor de la Chelsea. Liverpool a avut probabil cel mai bun sezon al lor din ultimii 20 de ani, în ediţia precedentă a Premier League şi cu toate astea au terminat la patru puncte în spatele nostru. Va fi greu pentru ei să repete prestaţia din campionatul trecut, şi cu atât mai greu s-o îmbunătăţească”, a comentat tehnicianul scoţian referitor la principalele pretendente la titlu.