PREMIER LEAGUE/ Patron arestat pentru coruptie

Dacă în Liga I conducătorii de club acuzaţi de corupţie se plimbă zîmbitori pe la DNA, permiţîndu- şi să trimită bezele presei, în Anglia lucrurile stau ceva diferit.

Coproprietarul clubului Birmingham City, David Sullivan, s-a plîns recent, într-un interviu acordat presei britanice, de tratamentul la care a fost supus de poliţia engleză. „În timp ce mă interogau, au trimis pe ascuns la mine acasă o echipă cu un mandat de percheziţie şi mi-au răsturnat casa cu fundul în sus. Astfel de lucruri te fac să te simţi ca şi cum ai fi violat”, a tunat fi nanţatorul lui Birmingham City.

Sullivan, în vîrstă de 59 de ani, a fost arestat la începutul lunii împreunul cu directorul clubului, Karren Brady, pentru a fi supus unor investigaţii legate de corupţia în fotbalul englez. Cei doi au fost eliberaţi pe cauţiune şi se afl ă acum în stare de libertate. Sullivan a criticat vehement modul în care a decurs ancheta, acuzînd poliţia de mai multe abuzuri.

„Au verificat tot ce aveam pe calculatorul personal şi mi-au răvăşit toate documentele din casă. Puteau să îmi ceară pur şi simplu acest lucru şi aş fi colaborat cu anchetatorii. Parcă am fi în Rusia sau China, unde poliţia foloseşte încă metode de lucru comuniste”.