PREMIER LEAGUE/ Norocul tine cu cei buni

Etapa cu numărul 13 din Premier League ar putea fi totuşi una cu noroc pentru unele formaţii aflate de cîţiva ani în căutarea unui succes în faţa adversarilor din această runda

Capul de afiş al rundei pare a fi meciul dintre Arsenal şi Aston Villa, două echipe cu pretenţii şi tradiţie în fotbalul englez, care de-a lungul istoriei au adunat împreună 20 de titluri de campioană. Oaspeţii vin să dea marea lovitură pe „Emirates Stadium” în contextul în care apărarea „tunarilor” pare mai vulnerabilă ca niciodată în acest sezon. În ultimele etape, Arsenal a primit patru goluri pe teren propriu de la Tottenham şi alte două în deplasare chiar de la modesta Stoke City, lucru ce l-a determinat pe Arsene Wenger să recunoască problemele din compartimentul defensiv al echipei sale. De partea cealaltă, echipa din Birmingham are o medie excelentă, de două goluri marcate în acest sezon la meciurile din deplasare. Singurul derby al sezonului va fi duelul londonez dintre Fulham şi Tottenham, echipă resuscitată de numirea lui Harry Redknapp pe banca tehnică. Chiar dacă meciul nu are statura unui derby autentic, partida se anunţă totuşi una spectaculoasă, deoarece în ultimele trei confruntări directe s-au marcat minimum patru goluri.

O altă formaţie londoneză, West Ham United, speră ca etapa cu numărul 13 să îi poarte noroc şi să scape de sindromul Portsmouth, grupare pe care n-a reuşit să o învingă de la repromovarea acesteia pe prima scenă în 2005. Chelsea şi Manchester beneficiază de un program lejer în această rundă, urmînd a întîlni două adversare modeste, WBA şi Stoke City. „The Blues” au un bilanţ perfect în faţa fostei echipe a lui Cosmin Contra, şase victorii din şase meciuri, în timp ce „diavolii roşii” oferă rareori surprize neplăcute fanilor de pe „Old Traffod”. Fostul simbol al lui Manchester United, Roy Keane, îi va conduce pe cei de la Sunderland pe „Ewood Park”, stadion pe care în urmă cu peste un deceniu ducea, în calitate de jucător al „diavolilor roşii”, lupte crîncene cu Blackburn pentru titlul din Premier League. Tehnicianul irlandez va avea acum o sarcină infinit mai grea, echipa lui, Sunderland, pierzînd ultimele patru meciuri contra lui Blackburn Rovers.