PREMIER LEAGUE: MANCHESTER UNITED – CHELSEA/ Meciul sezonului

Finalistele ediţiei trecute a Ligii Campionilor, Manchester United şi Chelsea Londra, se întîlnesc în această rundă din Premier League. Cele două mari rivale sînt totodată ultimele două formaţii care au triumfat în campionatul intern

În acest weekend, stadionul „Stamford Bridge” va fi un adevărat vulcan. Motivul, pe arena londoneză soseşte chiar campioana en-titre, Manchester United. Cele două combatante au dominat fotbalul din Albion în ultimii trei ani, monopolizînd primele două locuri ale clasamentului. Ambele formaţii se clasează în rîndul celor mai bogate 10 grupări din lume. Clubul Manchester United este lider, cu 1,8 miliarde de lire sterline, în timp ce echipa patronată de miliardarul Roman Abramovici ocupă locul 8, cu o valoarea cifrată la 764 de milioane de lire sterline. Anul trecut, „The Blues” s-au impus pe teren propriu în faţa „diavolilor roşii” graţie dublei reuşite de Michael Ballack. Prin acea victorie, înregistrată pe finalul sezonului, Chelsea a reintrat în lupta pentru titlu. A fost însă prea tîrziu, experimentata trupă a lui Sir Alex Fergusnon ne mai făcînd paşi greşiţi pînă la finalul campionatului.

De altfel, Manchester nu a mai reuşit să învingă pe Chelsea în deplasare din ediţia 2000-2001 a Premier League, cînd se impunea cu 3-0 pe „Stamford Bridge”.