PREMIER LEAGUE/ Etapa cu miza

0
134

Rezultatele partidelor din runda 31 pot avea contribuţii importante în stabilirea configuraţiei finale a clasamentului din Premier League

Deşi la un moment dat lupta pentru campionat părea tranşată definitiv în favoarea lui Manchester United, “cormoranii” se ţin încă scai de elevii lui Sir Alex Ferguson şi aşteaptă doar un pas greşit al acestora pentru a cuceri primul lor titlu din ultimele două decenii. Va fi şi un duel al nervilor. Ambele pretendente la titlu sunt încă angrenate în Liga Campionilor, iar jucătorii lor trebuie să treacă şi peste efortul depus la naţionalele ţărilor lor, unde au evoluat în săptămâna precedentă.

După o serie de meciuri formidabile, “diavolii roşii” sunt în picaj liber. Înfrângerile din derby-ul cu Liverpool şi din deplasarea la Fulham nu au căzut tocmai bine suporterilor de pe “Old Trafford”. Cu vasta lui experienţă, scoţianul Alex Ferguson a dat însă asigurări că situaţia este sub control şi că echipa va reveni la forma care a propulsat-o în fotoliul de lider. Băieţii lui joacă în această etapă împotriva lui Aston Villa, o altă formaţie aflată în suferinţă în ultima perioadă. Oaspeţii au ajuns la 23 meciuri fără victorie în faţa lui Manchester United în toate competiţiile. În acest context, casele de pariuri le dau şanse mari să mai bifeze,duminică, încă un rezultat negativ, o victorie a trupei lui Martin ONeill având o cotă de 9/1! Partida este decisivă şi pentru oaspeţi, care sunt foarte aproape să rateze calificarea în Liga Campionilor în dauna lui Arsenal.

După victoria zdrobitoare din etapa trecută, 5-0 cu Aston Villa, “cormoranii” întâlnesc, sâmbătă, în deplasare, pe Fulham, formaţie ce a realizat surpriza rundei precedente, 2-0 contra campioanei en-titre, Manchester United. Deşi traversează un vârf de formă, Liverpool se teme de acest meci. Gazdele le-au pus deseori probleme în trecut, iar bilanţul ultimelor şase confruntări este perfect egal: 3 victorii şi 3 înfrângeri. Un meci interesant se va disputa şi pe “St James Park”, acolo unde Newcastle şi Chelsea se duelează pentru două obiective diametral opuse. “Coţofenele” se zbat să iasă din zona fierbinte a clasamentului în timp ce londonezii îşi joacă una din ultimele lor cărţi la titlu. Cea de a patra formaţie din careul cu aşi, Arsenal Londra, are şi ea un meci riscant pe propriu teren în faţa colecţiei de vedete strânse la Manchester City de patronii arabi. “Mânjii” lui Wenger au zburdat pe teren în ultimele trei etape, marcând zece goluri, şi se anunţă totuşi favoriţi prin prisma acestui lucru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here