Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PREMIER LEAGUE/ Emotii si suspine

Cu doar două etape înainte de final, lupta pentru evitarea retrogradării este încă deschisă, mai multe formaţii jucînd ultimele 180 de minute din acest sezon cu sabia lui Damocles deasupra capului

Dacă Derby şi Fulham vor evolua la anul în League Championship, numele celei de-a treia echipe care va lua drumul ligii secunde din Anglia este încă necunoscut. Situaţia finală s-ar putea clarifica însă chiar înaintea ultimei runde, în funcţie de jocul rezultatelor. Reading întîlneşte pe teren propriu pe Tottenham, formaţie care nu mai are nici un obiectiv în acest sezon. Anul trecut, gazdele i-au învins pe londonezi cu 3-1 şi un nou succes ar echivala cu un colac de salvare. Birmingham se deplasează pe terenul lui Fulham şi nu are altă variantă decît victoria pentru a rămîne în PremierLeague.

Deşi trec printr-o criză de formă ce a culminat cu ruşinea îndurată în derby-ul oraşului Birmingham, cu Aston Villa, scor 1-5, oaspeţii par a fi totuşi favoriţi, nefiind învinşi pe „Craven Cottage” în ultimele şase partide directe. Bolton şi Sunderland se întîlnesc într-un alt meci cu implicaţii serioase în subsolul clasamentului, pentru gazde meciul fiind capital pentru supravieţuirea pe prima scenă. Etapa cu numărul 37 ar putea bifa şi două recorduri diametral opuse, tocmai bune de trecut în statistică. Derby County va juca în deplasare contra lui Blakburn şi ar putea înregistra un record negativ deloc de invidiat: nici o victorie afară într-un sezon întreg.

De partea cealaltă, un alt record ar putea fi stabilit de Arsenal, care evoluează în această rundă pe „Emirates Stadium”, contra lui Everton, şi are mari şanse să încheie această ediţie fără nici o înfrîngere pe propriul teren. Everton nu a mai învins pe Arsenal în deplasare de peste un deceniu, iar în ultimele zece meciuri directe pe terenul „tunarilor” a obţinut un singur punct, anul trecut.

FOTO: Senegalezul El-Hadji Diouf speră ca prin evoluţiile sale să-şi salveze echipa, Bolton Wanderers, de la retrogradare

Citeste mai multe!