PREMIER LEAGUE/ Duelul risipitoarelor

0
95

Etapa cu numărul 23 din Premier League programează un meci foarte interesant, între Manchester City şi Newcastle, două formaţii care traversează un sezon modest, în ciuda munţilor de bani investiţi în ultimii ani

Fotbalul nu se rezumă doar la cărămizile de bani pe care le vântură uneori patronii unor cluburi. E o lege nescrisă de care City şi Newcastle nu au ţinut deloc cont, în special în ultima perioadă. După ani la rând în care au aruncat pe fereastră zeci de milioane de lire sterline, transferând pe bandă rulantă vedete care nu prea au pus osul la treabă, cele două formaţii se văd acum într-un moment dificil, zbătându-se la mijlocul clasamentului.

Mai mult, se pare că cei de la City nu au învăţat deloc din greşelile trecutului şi noul acţionariat din Emiratele Arabe Unite vrea să îşi transforme “jucăria” proaspăt cumpărată într-o maşină de fotbal, folosind ca sistem de propulsie sutele de milioane de petrodolari de care dispun.

Chiar săptămâna trecută, Manchester City a înaintat public o superofertă de 110 milioane de euro pentru brazilianul Kaka de la AC Milan. Cum atacantul naţionalei “Carioca” este un adevărat simbol pe “San Siro” şi nu doar un produs îmbuteliat pentru export, arabii au fost refuzaţi categoric, spre surprinderea lor. Situaţia este similară şi la Newcastle, acolo unde patronul Mike Ashley a intrat într-un conflict deschis cu fanii “coţofenelor”, după ce l-a îndepărtat de la echipă pe legendarul Kevin Keegan, unul dintre cele mai importante figuri din istoria clubului din nordul Angliei.

Manchester City şi Newcastle se duelează în această rundă într-o confruntare cu miză, eşecul oricăreia dintre ele fiind periculos pentru echipa perdantă.

Statistica ultimelor meciuri directe este net favorabilă gazdelor, care în ultimele trei sezoane au terminat neînvinse cele şase partide din Premier League cu Newcastle. În acest sezon, partida tur s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here