Premier League/ Duel legendar

Noţiunea de derby s-a născut fără îndoială în Anglia, ţara care a inventat şi fotbalul. Cu o tradiţie de peste 100 de ani, meciul dintre Manchester City şi Manchester United este considerat unul din marile derby-uri ale fotbalului mondial. Runda cu numărul 26 din Premier League programează al 149-lea duel între cele două mari cluburi rivale. “Diavolii roşii” se pot lăuda cu un uşor avantaj faţă de concitadinii de la City, avînd în palmares 59 de victorii în meciurile directe, faţă de cele doar 40 de succese ale trupei lui Sven Goran Eriksson. Primul meci a avut loc pe 12 noiembrie 1881, cînd Newton Heath (viitorul United) trecea cu un sec 3-0 de West Gorton (St. Marks) (viitorul City). După 127 de ani, derby-ul oraşului Manchester se anunţă la fel de palpitant, mai ales că în tur City a reuşit să se impună în faţa “diavolilor” cu 1-0.

Partida dintre Chelsea şi Liverpool ar putea concura la titlul de derby al etapei a 26-a din Premier League, dar rivalitatea acerbă dintre cele două formaţii pare să se fi stins o dată cu plecarea îngîmfatului Jose Mourinho de la cîrma londonezilor, cel care a avut numeroase clinciuri cu fanii “cormoranilor”. Rămîne totuşi un meci care va face rating pe canalele tv din întreaga lume, un meci deschis oricărui rezultat. Dacă cele două derby-uri vor atrage cu siguranţă numeroşi pariori, la o analiză mai atentă aţi putea miza şi pe alte partide din runda a 26-a.

Confruntarea dintre Middlesbrough şi Fulham este una aparent neinteresantă, dar duelurile directe de pe “Riverside” din ultimii ani au produs mai mereu meciuri cu multe goluri. Opţiunea peste două goluri ar putea fi aşadar una care v-ar putea aduce cîţiva verzişori în buzunar.

Lupta în Premier League este una aprinsă şi în subsolul clasamentului. Deşi joacă acasă, Sunderland nu pare favorită în meciul cu Wigan. În ultimele patru meciuri directe, elevii lui Roy Keane nu au au marcat nici un gol celor de la Wigan, primind în schimb opt boabe. Recent, cele două formaţii s-au întîlnit şi în Cupa Angliei, chiar pe “Stadionul Luminii” din Sunderland. Wigan a obţinut o victorie la scor, 3-0, cotată la acea vreme de casele de pariuri cu 3.70/1.

           

Continuarea in numarul 96
(5-11 februarie 2008)
Sport Magazin

Stiri recente

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen. Ruse (26 de ani, 83...