Premier League/ Dornici de revansa

0
125

Trei partide din runda a 27-a au o miză cu totul specială. Newcastle, Fulham şi Blackburn nu au mai obţinut victorii de mai bine de cinci ani pe teren propriu în faţa adversarelor din această etapă şi sînt datoare propriilor fani cu un rezultat bun

Cu legendarul Kevin Keegan pe banca tehnică, Newcastle încearcă să întrerupă seria de 12 meciuri fără victorie în faţa lui Manchester United. Va fi însă greu, înfrîngerea ruşinoasă din tur, 0-6, fiind o dovadă a diferenţei de valoare între cele două combatante în acest moment. În urmă cu un deceniu, “coţofenele” se duelau cu “diavolii roşii” pentru titlul de campioană. Au fost foarte aproape de a reuşi să cucerească trofeul în ediţia 1996-1997, dar au terminat pe locul secund, deşi, la un moment dat, aveau 12 puncte avans. Readus pe tron imediatdupă eşecul usturător de pe “Old Trafford”, King Kev nu a reuşit încă să resusciteze echipa. Cunoscut pentru stilul său ultraofensiv ca tehnician, fostul selecţioner al Angliei pare să nu mai deţină bagheta magică din urmă cu un deceniu, Newcastlemarcînd doar un singur gol în primele sale trei partide sub noua domnie. În ciuda decalajului valoric şi a formei de moment dintre cele două echipe, partida se anunţă totuşi una extrem de disputată prin prisma orgoliilor puse în joc.

Ghinionul propriului teren

Adversare în această rundă, Blackburn şi Bolton sînt două prezenţe obişnuite în Cupa UEFA în ultimii ani. Atît şi nimic mai mult. Fără pretenţii la un loc de Liga Campionilor sau proiecte megalomane gen Chelsea. Campioni în urmă cu 13 sezoane, cei de la Blackburn Rovers au avut mai mereu ghinion în ultimii ani pe propria arenă în faţa celor de la Bolton Wanderers. Şapte partide în Premier League fără victorie şi nici un gol în ultimele trei meciuri este bilanţul lui Blackburn în faţa “războinicilor”.

Derby londonez

Nu au gloria sau bugetul lui Arsenal, Chelsea şi Tottenham. Cu toate acestea, meciul dintre ele este considerat un derby în capitala Angliei şi este tratat ca atare. Fulham şi West Ham par a fi un fel de Sportul Studenţesc şi FC Progresul în varianta britanică. Cu ceva bănuţi în vistierie însă. Gazdă în această rundă, Fulham are un sezon cenuşiu, iar spectrul retrogradării se vede tot mai ameninţător la orizont. De partea cealaltă, “ciocănarii” au alternat rezultatele de excepţie (1-0 cu Liverpool şi 2-1 cu Manchester United) cu eşecuri neaşteptate în faţa unor formaţii modeste din Premier League. Duelul se preconizează a fi unul încins şi datorită ultimelor rezultate directe pe “Craven Cottage”, “ciocănarii” plecînd neînvinşi din coteţul lui Fulham în ultimii cinci ani.

           

Continuarea in numarul 97
(12-18 februarie 2008)
Sport Magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here