Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PREMIER LEAGUE/ Derby pentru titlu

Runda cu numărul 33 ar putea clarifica situaţia la vîrful clasamentului. Liderul la zi, Manchester United, întîlneşte pe teren propriu pe Arsenal, iar o victorie împotriva „tunarilor” le-ar putea asigura în mare proporţie „diavolilor roşii” un nou titlu de campioni

Deşi cele două echipe au dominat cu autoritate fotbalul englez în ultimul deceniu, împărţindu-şi majoritatea trofeelor interne, Manchester – Arsenal nu este considerat cel mai mare derby din fotbalul englez. Nici măcar de către suporterii „diavolilor roşii”, care nu îi au la inimă pe rivalii de de la Manchester City, Liverpool şi, poate suprinzător, de la Leeds. Războiul cu fosta semifinalistă a Ligii Campionilor, ajunsă acum în al treilea eşalon valoric, are la bază o rivalitate istorică între ţinuturile Lancaster şi Yorkshire, care, în urmă cu 500 de ani, ducea la celebrul Război al Rozelor.

Cu toate acestea, Manchester – Arsenal a devenit treptat un derby de rezonanţă nu doar pe plan intern, ci chiar şi internaţional. Cu doi antrenori legendari pe bancă, cele două formaţii s-au duelat adesea în ultimii ani la baionetă pentru titlul de campioană. În acest sezon, tradiţia pare să se repete.

Pînă în urmă cu cîteva etape, Manchester şi Arsenal făceau constant rocada pe prima treaptă a podiumului. Între timp, Chelsea a revenit în cursa pentru titlu şi bătălia pentru coroana de campioană în Premier League se anunţă şi mai interesantă. O înfrîngere a „tunarilor” pe „Old Trafford” ar îndepărta însă probabil decisiv trupa lui Arsene Wenger de primul loc. Poate de aceea miza meciului este una uriaşă. Oaspeţii nu trec printr-o perioadă tocmai fastă, iar umilinţa îndurată în faţa lui Manchester în urmă cu două luni, 0-4 pe „Teatrul Viselor”, în Cupa Angliei, apasă încă pe umerii puştilor minune de la Arsenal. Nici un meci nu seamănă cu altul, spune o vorbă din limbajul de lemn al fotbalului. Anul trecut, „diavolii roşii” pierdeau în faţa a 76.000 de suporteri derby-ul cu Arsenal, într-un moment în care Manchester defila în campionat. Aşadar, duminică, de la ora 18.00, pe „Old Trafford”, derby de gală în fotbalul mondial.

Citeste mai multe!