PREMIER LEAGUE/ Cu emotii

0
119

Principalele candidate la titlul de campioană, Manchester şi Arsenal, au în această rundă partide dificile în faţa unor formaţii care au potenţial să furnizeze surpriza

“Diavolii roşii” au ocazia în această rundă să se distanţeze în fruntea clasamentului. Nu va fi însă floare la ureche, deoarece pe “Old Trafford” soseşte Aston Villa, o formaţie care le-a făcut zile negre granzilor în acest sezon din Premier League în partidele din deplasare. Rezultatele vorbesc de la sine: 1-1 cu Arsenal, 4-4 cu Chelsea şi 2-2 cu Liverpool. Mai lipseşte un 3-3 ca tacîmul să fie complet… Totuşi, tradiţia ultimelor confruntări dintre Manchester şi Aston Villa este net superioară “diavolilor roşii”. Elevii lui Sir Alex Ferguson au cîştigat ultimele 13 partide directe, ultima înfrîngere datînd din 1999, într-un meci jucat în Cupa Ligii.

De partea cealaltă, “tunarii” se deplasează pe terenul lui Bolton, formaţie care are sabia lui Damocles deasupra capului în acest final de sezon. Va fi un duel care pe care, deşi cele două formaţii au obiective diametral opuse. Arsenal nu are amintiri prea plăcute de pe “Reebok Stadium”, teren pe care au pierdut ultimele trei meciuri în faţa lui Bolton.

Cea de a treia candidată la titlu, Chelsea, are teoretic un meci facil împotriva lui Middlesborough. Oaspeţii sînt însă o echipă imprevizibilă. Recent au remizat pe terenul lui Arsenal, deşi înaintea partidei păreau a fi victime sigure.

Nici în coada clasamentului lucrurile nu sînt clare. Cu excepţia lui Derby, celelalte formaţii aflate în zona fierbinte au încă şanse reale de a evita retrogradarea. Pentru Fulham, etapa cu numărul 32 va fi una de totul sau nimic. Echipa patronată de miliardarul egiptean Mohamed Al-Fayed se deplasează pe terenul “lanternei roşii” şi orice rezultat în afară de victorie ar putea echivala cu un dezastru.

FOTO: Cristiano Ronaldo a fost cel mai bun jucător al lui Manchester United în acest sezon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here