Premier League/ Chelsea invadeaza Asia

0
115

Clubul londonez a încheiat recent un contract cu o televiziune chineză pentru realizarea reality-showului “Super Soccer Star”.

La program pot participa tineri chinezi cu vîrste cuprinse între 14 şi 16 ani. După cele 13 episoade ale reality-show-ului, vor fi desemnaţi patru cîştigători, care vor avea şansa să dea probe de joc pentru Chelsea. Clubul patronat de miliardarul rus Roman Abramovici este deja implicat pe piaţa chineză prin proiectul “Vision China”, o iniţiativă care urmăreşte înfiinţarea a zece ligi orăşeneşti de fotbal în China. Anul trecut, Chelsea a semnat un parteneriat cu sina.com, cel mai mare portal de internet din China, al cărui trafic zilnic atinge cifra fabuloasă de 40 de milioane de utilizatori. În urma acestui parteneriat, site- ul oficial al londonezilor are o interfaţă şi în limba chineză, care permite fanilor din această ţară să fie la curent cu toate datele despre formaţia lor favorită. Nu sînt singurele legături între fotbalul chinez şi Chelsea. În timpul mandatului său pe “Stamford Bridge”, Jose Mourinho a oferit lecţii tehnico-tactice fotbaliştilor din naţionala sub 23 de ani a Chinei. venită în Anglia cu scopul de a se pregăti în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008.

Tinerii jucători asiatici au avut cu acel prilej şi ocazia de a juca un meci amical cu formaţia de rezerve a lui Chelsea Londra. După meciul pierdut cu 0-1, chinezii s-au plîns de starea terenului şi au criticat condiţiile în care au fost cantonaţi la baza de pregătire a londonezilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here