Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Premier League/ Careul de asi

Cele mai titrate patru echipe din Anglia în ultimii ani se întîlnesc în acest weekend, cele două confruntări fiind aproape decisive pentru stabilirea campioanei din Premier League în acest sezon

Deşi Liverpool este într-o evidentă creştere de formă, „cormoranii” pleacă totuşi cu şansa a doua în duelul de pe „Old Trafford” cu „diavolii roşii”. Oaspeţii nu au mai pierdut în campionat de 14 etape, ultimul eşec fiind chiar împotriva adversarilor din această rundă, 0-1 pe „Anfield Road” în tur.

Manchester a cîştigat însă opt din ultimele zece meciuri directe în Premier League, rezultate ce reprezintă un adevărat record negativ pentru echipa din oraşul Beatleşilor. Chiar dacă nu mai are şanse la titlu, pentru Liverpool derby-ul are o miză importantă. Aflată în duel direct cu concitadina Everton pentru locul patru, ultimul care duce la califi carea în Liga Campionilor, Liverpool este obligată să obţină maximul posibil de pe „Old Trafford”. De partea cealaltă, trupa lui Sir Alex Ferguson speră să profite de pe urma unui eventual eşec al lui Arsenal şi să se instaleze în fotoliul de lider. Cu doar cinci goluri primite pe teren propriu în acest sezon în Premier League, „diavolii roşii” pornesc aşadar ca favoriţi în confruntarea cu Liverpool, o victorie a gazdelor fi ind cotată cu 1,90, în timp ce Liverpool are o cotă dublă în cazul unui succes.

Duelul londonez dintre Chelsea şi Arsenal concurează la titlul de marele derby al etapei cu partida amintită mai sus. Confruntările directe din ultimii ani au adus meciuri foarte echilibrate, cu rezultate strînse, nici una dintre combatante nereuşind în peste treizeci de derby-uri să învingă la mai mult de două goluri diferenţă. Va fi aşadar un meci foarte tacticizat, în care Avram Grant va trebui să dea un examen foarte important în faţa geniului lui Arsene Wenger. De altfel, tehnicianul lui Chelsea şi-ar putea juca soarta în acest meci. Patronul Roman Abramovici i-a cerut public să cîştige fie campionatul, fie Liga Campionilor pentru a rămîne la cîrma echipei şi în sezonul viitor.

Cum toate cele patru formaţii de top din Anglia sînt califi cate în sferturile Ligii Campionilor, cele două derby-uri din runda cu numărul 31 din Premier League ar putea fi catalogate pe bună cuviinţă drept duelul titanilor din fotbalul mondial.

FOTO: Marcator a două hattrick-uri în ultimele etape, Fernando Torres (în roşu, în duel cu Chivu) este principalul pericol pentru poarta lui Manchester

Citeste mai multe!