Prea devreme pentru concluzii

0
166

O zicală românească spune că aparenţele înşală. Alta, că prima impresie contează. Runda inaugurală a sezonului poate fi încadrată la ambele: ştim cu toţii că e prematur să tragem concluzii, dar nu ne putem controla entuziasmul faţă de sclipirile Rapidului şi CFR-ului şi nici scepticismul faţă de şansele Otopeniului la rămânerea în primul eşalon.

Am aşteptat cu înfrigurare startul stagiunii şi trebuie să spun că nu m-a dezamăgit, ba dimpotrivă. După toate probabilităţile, va fi un campionat mult mai disputat decât cel precedent, iar trupa lui Peseiro a dovedit sâmbătă seara, pe “Giulesti”, că CFR Cluj are o concurenţă redutabilă.

Nu cred însă că este singura contracandidată a ardelenilor la titlu. Steaua, chiar dacă doar într-un amical de lux, cu Roma, şi-a arătat la rândul său colţii, a etalat un fotbal de clasă, în timp ce Dinamo sau Poli Timişoara sunt prin tradiţie alte oponente de luat în consideraţie. În umbră stau actorii-surpriză. Până la urmă, totul este posibil. Un sezon este o adevarată epopee: plină de incertitudini, de piedici, de surprize. Nu putem ştii cum va resimţi CFR, în campionat, participarea în Liga Campionilor, după cum nu putem ştii dacă Rapid e în stare să danseze încontinuu samba 34 de etape.

Sub impulsul momentului, trebuie să aplaud prestaţia elevilor lui Nicolo Napoli contra lui Poli Iasi. Craiova are o echipă care musteşte de talent şi ar fi extraordinar să consemnăm, vara viitoare, întoarcerea oltenilor în Europa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here