Prea devreme pentru concluzii

O zicală românească spune că aparenţele înşală. Alta, că prima impresie contează. Runda inaugurală a sezonului poate fi încadrată la ambele: ştim cu toţii că e prematur să tragem concluzii, dar nu ne putem controla entuziasmul faţă de sclipirile Rapidului şi CFR-ului şi nici scepticismul faţă de şansele Otopeniului la rămânerea în primul eşalon.

Am aşteptat cu înfrigurare startul stagiunii şi trebuie să spun că nu m-a dezamăgit, ba dimpotrivă. După toate probabilităţile, va fi un campionat mult mai disputat decât cel precedent, iar trupa lui Peseiro a dovedit sâmbătă seara, pe “Giulesti”, că CFR Cluj are o concurenţă redutabilă.

Nu cred însă că este singura contracandidată a ardelenilor la titlu. Steaua, chiar dacă doar într-un amical de lux, cu Roma, şi-a arătat la rândul său colţii, a etalat un fotbal de clasă, în timp ce Dinamo sau Poli Timişoara sunt prin tradiţie alte oponente de luat în consideraţie. În umbră stau actorii-surpriză. Până la urmă, totul este posibil. Un sezon este o adevarată epopee: plină de incertitudini, de piedici, de surprize. Nu putem ştii cum va resimţi CFR, în campionat, participarea în Liga Campionilor, după cum nu putem ştii dacă Rapid e în stare să danseze încontinuu samba 34 de etape.

Sub impulsul momentului, trebuie să aplaud prestaţia elevilor lui Nicolo Napoli contra lui Poli Iasi. Craiova are o echipă care musteşte de talent şi ar fi extraordinar să consemnăm, vara viitoare, întoarcerea oltenilor în Europa.

Stiri recente

Dosar penal in rem pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice în conflictul dintre suporteri înaintea meciului Rapid – UTA. Patru persoane au avut nevoie...

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a anunţat, că înaintea meciului Rapid - UTA, a avut loc în...