Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

PORTRET GABI BALINT – FC TIMISOARA/ Omul universal

Tehnicianul adus să conducă Timişoara la primul ei titlu post-decembrist este un entuziast al calculatoarelor, un împătimit al motoarelor şi un fin meloman, pasiuni împletite cu foamea lui perpetuă de fotbal, una reflectată până nu demult şi în activitatea de comentator tv

Totuşi, înaintea multiplelor sale calităţi, Gabi Balint o pune pe aceea de tată, el fiind un părinte protector pentru micuţa Ana Denisa. „O iubesc foarte mult, vă daţi seama. Fiecare părinte îşi vede copilul cel mai frumos şi mai deştept. Denisa e o fată năzdrăvană, are o comportare mai mult de băiat, însă e energia specifică vârstei. Are aptitudini pentru sport şi pentru muzică. Probabil nu va urma sportul de performanţă, dar e bine că face de două-trei ori pe săptămână. Încerc cât pot să contribui la educaţia ei. Sigur e o problemă faptul că am divorţat, însă şi eu şi Cătălina (n.r. – fosta soţie) încercăm să-i dăm cât mai multă căldură şi, bineînţeles, educaţie. Facem totul pentru ea.” Pauza luată de la antrenorat până la oferta venită de pe Bega a fost motivată şi de dorinţa lui Gabi de a fi alături de fetiţa sa. „Mi-am dorit mult să stau în Bucureşti, tocmai pentru că fetiţa mea încă e mică şi am vrut să contribui din plin la educaţia ei. Am preferat să sacrific puţin meseria pentru că este perioada sa de formare şi mi-am dorit să fie un copil aşa cum am fost şi eu.”

Şi-a cultivat pasiunile

Un tip independent, nonconformist, care trăieşte viaţa din plin împăcat cu sine însuşi. Aşa poate fi caracterizat antrenorul lui Alexa şi Gigel Bucur, care în perioada cât a stat în afara dreptunghiului verde a avut timp să-şi cultive pasiunile: motociclismul, computerul şi filmele, printre altele. „O viaţă mai relaxată, cu timp liber. În primul rând, l-am folosit ca să stau cât mai mult cu fetiţa mea, apoi am acordat atenţie şi hobby‑urilor mele”.

Între calculator şi muzică

Mereu dornic să se perfecţioneze, fostul vârf al echipei naţionale şi al Stelei a încercat constant să facă „şi altceva”. De aici interesul său pentru calculator ori fotografie. „Cu calculatorul sunt prieten din anii 90, de când jucam la Burgos. Ştiu din toate câte puţin şi îmi îngrijesc şi site-ul personal, pe care mi l-am creat singur”. Dragostea pentru muzică este şi mai veche: „Muzica e ceva special pentru mine, iar cântăreţi ca Dan Spătaru şi Olimpia Panciu mi-au marcat copilăria. În Spania, îmi făceam muzică pe calculator, apoi mi-am făcut un studio aici, când m-am întors. Am scos şi o casetă, nu erau cd-uri atunci. Melodiile compuse sunt pe site. Sunt mândru de ele, redau stările pe care le aveam. Ascult mereu muzică de calitate”.

Motociclistul

O altă pasiune a lui Gabi este cea pentru motociclism, datând de circa şase ani. Din nou însă, ramificaţiile sunt vechi. „Mergeam cu scuterul vara, la mare, încă după ce m-am lăsat de fotbal. Mă tot gândeam să-mi iau o motocicletă şi până la urmă am făcut-o după ce şi-a luat un prieten un motor de viteză. Eu am vrut un chopper. Prefer motorul maşinilor, confortul vitezei. Aşa că mi-am luat un Harley‑Davidson. Senzaţional ce sentiment de libertate ai când mergi cu el”. Gabi este şi membru în clubul proprietarilor de Harley, HOG, unul care promovează această cultură.

Expertul tv

Deşi a luat o pauză apreciabilă de la antrenorat, fostul campion al Europei nu a rupt niciodată legăturile cu prima sa dragoste, el furnizând comentariu de expertiză la PRO TV şi Sport.ro. „Am început acum vreo şapte ani cu comentariul, eram secund la naţională. Câteva meciuri la TVR, apoi la Eurosport. Am perseverat, munca mea a fost apreciată şi asta m-a bucurat”, a afirmat Gabi, intrat în conştiinţa publicului pentru comentariile sale cu ocazia meciurilor de Liga Campionilor.

Citeste mai multe!