PONTURI PRELIMINARII CM 2010/ Tango-ul nu mai e la moda

Zona care poate fi numită şi „cea mai favorizată” deoarece îşi poate trimite la Campionatul Mondial din Africa de Sud jumătate dintre echipe, este în plină fierbere. Nu mai puţin de şase formaţii se luptă pentru cele două locuri calificante rămase sau pentru al treilea care le-ar duce măcar la baraj. argentina, ţara tangoului, poate rămâne, pentru prima dată din 1970, pe dinafară la un turneu final de campionat mondial

Ajuta-l Doamne!
Argentina – Peru 1

Maradona i-a ajutat de nenumărate ori, din teren, pe „bianco-celeşti”, driblând, pasând, marcând şi vrăjind deopotrivă adversari şi spectatori. Acum, aflat în postura de antrenor, el este incapabil să găsească aceleaşi soluţii miraculoase şi apelează, în stilul său nonconformist, la divinitate: „Bărbosul m-a salvat de multe ori până acum şi sper că o va face şi de data aceasta”, bravează „El Pibe DOro”.

Poate acesta este motivul pentru care, după ce a pierdut încrederea şefilor şi fanilor, nu o mai are nici pe cea a jucătorilor, declaraţia lui Veron fiind concludentă: „Avem jucători extraordinari dar antrenorul nu a reuşit deocamdată să formeze din ei o echipă bună”.

După două înfrângeri consecutive, 1-3 acasă, cu Brazilia şi 0-1 în Paraguay, Argentina are doar varianta victoriei în faţa codaşei Peru. Victorie care este foarte probabilă în ciuda atmosferei încărcate din jurul formaţiei. Argumentele sunt: diferenţa de 82 de locuri în clasamentul FIFA, rezultatele directe favorabile argentinienilor (30 de victorii, 11 egalităţi şi numai 5 înfrângeri) şi faptul că partida se dispută pe celebrul „Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti” din Buenos Aires.

La ciupeala
Columbia – Chile sub 2,5 goluri

Oaspeţii mai au nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura matematic prezenţa cel puţin în baraj. Ţinând cont de acest lucru precum şi de faptul că naţionala columbiană nu a reuşit să înscrie decât 10 goluri în cele 16 partide disputate până acum în actualele preliminarii, probabil că antrenorul oaspeţilor, argentinianul Marcelo Bielsa, le va cere elevilor săi să se concentreze în principal pe faza defensivă. Pentru ultimele jocuri Columbia se va deplasa la Asuncion, în Paraguay, iar chilienii vor primi acasă, la Santiago De Chile, replica Ecuadorului.

Samba la munte
Bolivia – Brazilia peste 2,5 goluri

Nici un fel de miză la această partidă între o echipă ce nu mai are nici măcar şanse teoretice la califi care, Bolivia, şi ocupanta locului 1, Brazilia. Deşi meciul tur s-a încheiat cu scor alb, 0-0, ne aşteptăm la un recital de goluri. Este greu de crezut că altitudinea ridicată, La Paz fi ind cea mai „înaltă” capitală din lume, va atenua apetitul ofensiv al celor două echipe fără griji. În plus, prezenţa a trei dintre primii cinci golgheteri ai zonei (Joaquin Botero şi Marcelo Martins, respectiv Luis Fabiano) promite un adevărat recital ofensiv.

Care pe care
Ecuador – Uruguay x2 / sub 2,5 goluri

Cu exact un an şi o lună în urmă cele două echipe s-au luptat la Montevideo pentru un 0-0 ce i-a dezamăgit pe cei 45 000 de spectatori veniţi să vadă o victorie a naţionalei cu cele mai multe trofee internaţionale câştigate (19, la egalitate cu Argentina). Acum, ecuadorienii sunt cei care vor încerca să profi te de terenul propriu şi aportul fanilor pentru a face un pas mare spre califi care. Nici una dintre team-uri nu are voie să facă paşi greşiţi pentru a mai spera în ultimul meci aşa că este puţin probabil să vedem spectacol şi goluri multe. Diferenţa o poate face super-atacantul uruguayan Diego Forlan.

La mila altora
Venezuela – Paraguay 1x

Deşi se afl ă la două locuri de poziţia care o poate duce, după baraj, la campionatul mondial şi are ca adversare în ultimele două meciuri primele clasate, Venezuela speră că Paraguay şi Brazilia, echipe deja califi cate, nu vor mai apăsa pe acceleraţie. În partida de sâmbătă, gazdele au prima şansă la victorie numai dacă presupunerile se vor adeveri şi Gerardo Martino nu-şi va „biciui” elevii. Dar, chiar şi aşa, valoarea superioară a componenţilor naţionalei Paraguayului ar putea ieşi în evidenţă aşa cum s-a întâmplat şi în partida tur, terminată cu 2-0 în favoarea acestora.

Clasament:

LOC ECHIPA MJ V E Î GM GP P
1 Brazilia 16 9 6 1 32 9 33
2 Paraguay 16 9 3 4 22 13 30
3 Chile 16 8 3 5 27 20 27
4 Ecuador 16 6 5 5 21 23 23
5 Argentina 16 6 4 6 20 19 22
6 Uruguay 16 5 6 5 26 18 21
7 Venezuela 16 6 3 7 22 27 21
8 Columbia 16 5 5 6 10 14 20
9 Bolivia 16 3 3 10 20 34 12
10 Peru 16 2 4 10 9 32 10

Stiri recente

Naţionala a ajuns cu trenul la Munchen pentru meciul cu Ucraina de la Euro 2024

Echipa naţională a României a părăsit cantonamentul de la Würzburg, duminică, şi s-a relocat la München pentru confruntarea cu...