PONTURI PENTRU PARIURI – SPANIA/ Muscati de lilieci?

Campioana a defilat în primele şase etape, înregistrând tot atâtea victorii. Va pierde primele puncte la Valencia, neînvinsă acasă, dar care nu poate conta pe Villa?

Valencia – Barcelona X / peste 2.5 goluri

6-0-0. Aceasta este linia de clasament aBarcelonei, rămasă aceeaşi maşină de fotbal din sezonul precedent. Cu toate investiţiile de sute de milioane de euro făcute în vară, Real Madrid nu a progresat, trebuind să se mulţumească cu a doua poziţie din pricina eşecului suferit în ultima rundă, în faţa unei echipe ce a cheltuit puţin şi inteligent în intersezon, FC Sevilla.

Să revenim însă la Barcelona. Formaţia “blaugrana” a câştigat, în ordine, cu Gijon, Getafe, Atletico Madrid, Santander, Malaga şi Almeria, reuşind 17 goluri şi primind numai 3, dintre care două i-au fost înscrise de Atletico Madrid, iar celălalt de echipa lui Laszlo Sepsi, Racing. Aşadar, o medie de 2.8 goluri marcate pe partidă şi 0.5 primite pentru Barca, care pare să nu aibă rival în Primera.

Însă o serie de invincibilitate cum a avut, de pildă, Arsenal acum câteva sezoane în Premier League este o raritate. Oricât de echilibrat valoric ar fi lotul, ritmul competiţional şi uzura pe care acesta o provoacă vor face ca, la un moment dat, reculul să se producă. Bineînţeles, pentru asta e nevoie şi de un adversar capabil să îi pună probleme Barcei. Iar Valencia este un astfel de adversar.

“Liliecii” au un moral bun după izbânda cu Genoa din Europa League, respectiv succesul de pe terenul lui Santander din cea mai recentă etapă, iar în aceste două săptămâni de pauză, prilejuite de meciurile internaţionale, s-au antrenat cu un singur scop: să întrerupă şirul de victorii al catalanilor.

Gazdele vor trebui însă să se descurce fără golgheterul momentului din Primera, David Villa (6 goluri), şi fără mijlocaşul Joaquin, ambii accidentaţi. Vor repeta chiar şi aşa prestaţia din returul sezonului trecut, când publicul de pe Mestalla vedea o remiză cu multe goluri, 2-2? Tot ce se poate, în acest derby care opune două echipe de tradiţie ale Spaniei şi care a produs aproape fără excepţie în ultimii ani scoruri-fluviu.

Ponturi pentru pariuri:

Real Madrid – Real Valladolid 1

Între cele două formaţii, comparaţia se mărgineşte la nume. Pentru că pe teren, Realul din Madrid este fără discuţie cea mai bună. Iar cu Xabi Alonso, Kaka, Cristiano Ronaldo şi Benzema în iarbă, ar fi şi absurd ca noii galactici să se teamă de Valladolid. Este adevărat că în turul sezonului trecut, violeţii au învins acasă pe albi cu 1-0, însă isprăvile similare la Madrid trebuie căutate adânc în arhivă. Au trecut mai bine de nouă ani de la ultimul succes al “Pucelei” pe Bernabeu, 1-0 în mai 2000. De atunci încolo, Valladolid a fost carne de tun pentru Real în Primera Division, fiind nu de puţine ori chiar umilită: 2-7 în 2003 şi 0-7 în 2008. Un deznodământ similar pare posibil în week-end, judecând după “franjurii” din apărarea oaspeţilor: 12 goluri primite în primele şase etape de campionat.

Segunda Division
Hercules – Murcia 1

Ionel Dănciulescu a ales bine atunci când a semnat cu Hercules Alicante. Gruparea pregătită de alt nume cunoscut microbiştilor români, Esteban Vigo, merge foarte bine în Segunda Division şi pare în grafic pentru duelurile cu Barcelona sau Real Madrid. Însă până atunci, pe “Estadio Jose Rico Perez” vine în vizită Murcia, care nu se regăseşte după retrogradarea de pe prima scenă, survenită acum două sezoane. În primele trei deplasări ale stagiunii, Murcia a remizat în progresie, 0-0 la Real Sociedad, 1-1 la Numancia şi 2-2 la Levante. La Alicante, însă, în mod normal norocul i se va termina. Danciu şi colegii lui au până acum un procent de 100% acasă în meciurile de campionat, ca şi în Cupa Regelui, competiţie în care miercurea trecută Hercules a eliminat-o pe Huesca, cu românul pe lista marcatorilor.

Segunda Division
Cartagena – Celta Vigo x2

“Să se dărâme Cartagena!”, ar putea striga cu o frustrare de înţeles fanii Celtei Vigo, care îşi văd formaţia chinuindu-se din 2007 în Segunda, fără speranţe concrete de promovare. Şi în acest debut de sezon, lucrurile stau prost pentru “celeşti”, pierduţi în anonimatul zonei inferioare a clasamentului. Celta poate lua o gură de oxigen dacă învinge la Cartagena, o nou-promovată ambiţioasă, care s-a cocoţat în vârful ierarhiei şi încearcă o ascensiune în stilul Urziceniului. Vedeta gazdelor este fostul “tunar” Pascal Cygan. La Celta, pe de altă parte, evoluează ex-stelistul Arthuro. Noi mizăm pe instinctul de supravieţuire al elevilor lui Eusebio Sacristan, care au dat semne de revenire în ultimele deplasări, 2-1 pe terenul lui Recreativo Huelva în campionat şi 3-1 la Girona în Cupa Regelui. 

Stiri recente

Perfecționism în gimnastică, cu Andrei Muntean – Podcast Business Philosophy

https://www.youtube.com/watch?v=wKRFlSE85Kk&t=2659s Podcastul Business Philosophy l-a avut ca invitat pe Andrei Muntean, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la...