PONTURI PENTRU PARIURI – SPANIA/ Derby-ul rusinii

0
124

Atletico Madrid – Real Madrid pronostic X

Chiar dacã în campionat Atletico are probleme mai mari decât Real, care cel puţin pe hârtie continuã sã ameninţe supremaţia Barcelonei, sacul de box al presei iberice este gruparea lui Florentino Perez. Votul de blam este pe deplin justificat dupã dezastrul de marţea trecutã din Cupa Regelui, când un Real al cãrui buget se ridicã la 420 de milioane anual a fost îngenuncheat (scor 0-4) de anonima de liga a III-a Alcorcon, al cãrei buget atinge cu greu un milion de euro, în manşa tur a 16-imilor. Eşecul a fãcut înconjurul galaxiei, iar dacã aveţi impresia cã Real a venit pe stadionul de 3000 de locuri al lui Alcorcon cu puştii, mai gândiţi-vã. Deşi Ronaldo, Kaka şi Casillas nu s-au regãsit pe foaia de joc, în teren au fost mai mulţi jucãtori de superclasã şi titulari obişnuiţi, începând cu Raul, Diarra, Guti, Benzema şi terminând cu Van der Vaart şi Van Nistelrooy. “Suntem rãniţi în orgoliu, dar mai avem a doua manşã. Sper ca bãieţii sã realizeze ce tricou poartã. Este prea puţin de spus, acum trebuie sã vorbim pe teren în meciurile care vin”, este de pãrere unul dintre cei mai vechi oameni din efectivul madrilen, vice-cãpitanul Guti.

Săptămâna patimilor

Însã problema Realului nu stã în înfrângerea din Cupa Regelui, una ce poate fi întoarsã în returul de pe Bernabeu de sãptãmâna viitoare, ci în jocul penibil al albilor, care ameninţã sã îi lase iar cu mâna goalã vara viitoare. Real are o defensivã mai ciuruitã decât comisarul Moldovan, iar asta nu e un fleac pentru cã în aceastã sãptãmânã are douã meciuri cât un sezon, la Milan dupã 2-3 în tur şi “El Derbi Madrileno” cu Atletico, pe Vicente Calderon. “Rojiblancos” au debutat pe bancã cu Quique Sanchez Flores cu o victorie în Cupã, la Marbella, şi au ocazia sã facã uitat debutul jenant de sezon dacã vor prelungi agonia lui Raul & Co. Or, ce poate fi mai dulce decât sã îi pui beţe în roate marii rivale din oraş? Atletico a remizat în trei din cele patru meciuri jucate acasã în actuala ediţie din La Liga, şi cum nici Real nu va risca inutil din prudenţã, o remizã este în cãrţi.

Primera Division
Barcelona – Mallorca 1

Pe “Camp Nou” se câştigã, dar deocamdatã doar în Liga Campionilor, unde Rubin Kazan a arãtat cum se cucereşte fortãreaţa catalanã. În campionat însã, formaţia lui Pep Guardiola nu a cãlcat strâmb, ba chiar a defilat. 3-0 cu Gijon, 5-2 cu Atletico Madrid, 1-0 cu Almeria şi 6-1 la cea mai recentã partidã acasã, în faţa lui Zaragoza, sunt ingredientele procentajului perfect. Autoarea unui start bun de campionat, care a propulsat-o în plutonul fruntaş, Mallorca promite sã îşi vândã scump pielea la Barcelona, dar sunt şanse mici sã asistãm la o bombã. Insularii sunt zmei acasã şi mieluşei în deplasare, unde au acumulat doar douã puncte din doisprezece posibile. Sezonul trecut cele douã echipe s-au întâlnit de patru ori, în campionat şi Cupã, iar Barca a fãcut legea în curtea proprie, 3-1 şi 2-0 în drumul spre ambele trofee.

Segunda Division
Celta Vigo – Castellon 1

La o cercetare a clasamentului, cele douã adversare au în comun lipsa de rezultate. şi totuşi, Celta Vigo nu se va compara niciodatã cu Castellon, aşteptãrile fiind imense pe Balaidos. Promovarea mult visatã poate pãrea o himerã şi în acest sezon, dar echilibrul din Segunda face ca o serie pozitivã sã te aducã la un pas de promovare. Pentru cã, la data scrierii acestui articol, între locul 3, ultimul promovabil, şi locul 18 ocupat de Celta Vigo, erau numai opt puncte! Pânã acum, gazdele şi-au exasperat fanii prin trei egaluri şi douã eşecuri acasã dar, în faţa celei mai slabe echipe din Segunda, nu mai au nici un fel de scuze şi sunt obligate sã câştige, ba chiar la scor. Castellon a împãrţit trei puncte pe toate cele cinci stadioane vizitate, luând 11 goluri.

Segunda B, grupa a 3-a
Ontinyent – Valencia II 1

Locul ocupat în coada clasamentului diviziei a treia de cãtre rezervele Valenciei nu trebuie sã mire. Gruparea-satelit oricum nu poate promova mai sus de liga secundã, fapt pentru care oficialii “liliecilor” sunt împãcaţi sã creascã şi sã rodeze jucãtori la un nivel pe care Costel Gâlcã îl asemãna cu ceva timp în urmã, în paginile revistei noastre, cu cel din Liga a II-a autohtonã. Lipsitã de motivaţie, umbra Valenciei joacã la ralanti şi a pierdut masiv în startul acestui sezon, în special în deplasare, unde nu a ciugulit nici un punct! De aceea, este logic sã nu le acordãm micilor “lilieci” nici o şansã pe terenul fruntaşei Ontinyent, şi ea o echipã a comunitãţii valenciene. Iar judecând dupã gaura neagrã din defensiva Valenciei II (11 “boabe” primite în 5 jocuri afarã), plasa i se va umple.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here