PONTURI PENTRU PARIURI/ Preliminarii CM – America de Sud

Praf de puşcă şi Pina Colada

Preliminariile Cupei Mondiale nu ar fi acelaşi lucru fără artificiile din America de Sud. În week-end au loc patru partide, plus superderby-ul Argentina – Brazilia, pe care l-am analizat separat pentru dumneavoastră.

Columbia – Ecuador 1

Gazdele columbiene ocupă înaintea acestui meci locul al şaptelea în grupă, cu 17 puncte, iar după cum se ştie în sistemul din această confederaţie doar primele patru naţionale se califi că direct, în vreme ce a cincea merge la un baraj cu o formaţie din zona central şi nord-americană. Cea care ocupă ultimul loc fericit este chiar Ecuador, cu 20 de puncte, fapt ce dă o conotaţie specială întâlnirii de la Medelin. Acasă, Columbia a scos câteva rezultate notabile, în speţă un 0-0 cu Brazilia şi o victorie cu 2-1 contra Argentinei, dar asta se întâmpla acum aproape doi ani, ceea ce nu poate fi prea sugestiv pentru situaţia actuală a echipei. Departe de casă, totuşi, Ecuador dă dovadă de o sfi oşenie rară.

Peru – Uruguay x2

Cu doar 7 puncte din 14 meciuri, Peru este evident eliminată din cursa califi cării, singurul lucru pentru care se mai luptă fotbaliştii lui Jose del Solar fi ind orgoliul naţional, atât cât mai poate fi vorba de el în actuala situaţie. Greu de explicat cauzele acestui insucces, date fi ind valorile din lotul peruan, precum jucătorul Fiorentinei, Juan Manuel Vargas, sau atacantul lui Hamburg, Paolo Guerrero. Dar, aşa cum se ştie, inconstanţa s-a născut în America de Sud. Revenind la subiect, meciul este însă deosebit de important pentru Uruguay. “Celeştii” ocupă locul şase, la două puncte în spatele Ecuadorului, cu care vor şi juca în penultima rundă, programată pe 10 octombrie. Bookmakerii dau ca favoriţi oaspeţii, şi noi credem că Peru nu va lua cele trei puncte.

Paraguay – Bolivia 1, peste 2.5 goluri

Partida are o favorită certă, anume Paraguay, ocupanta poziţiei a treia, cu 24 de puncte, în grupa preliminară din America de Sud. Bolivia este a doua de la coadă, are numai 12 puncte, şi pare peste puterile ei să plece cu niscaiva puncte de la Asuncion, acolo unde doar Chile a reuşit să se impună, în iunie. De altfel, pe alt teren decât al său, Bolivia a jucat rolul sacului de box în aceste calificări: 0-5 în Uruguay, 0-3 în Argentina, 3-5 în Venezuela, 1-3 în Ecuador, 0-2 în Columbia şi 0-4 în Chile, la care se adaugă un curios 0-0, izbutit tocmai în Brazilia, acum un an!

Forţa ofensivă a Paraguayului, care are în avanposturi atacanţi de rasă precum Nelson Valdez, Salvador Cabanas şi Oscar Cardozo, este un motiv bun să mizaţi pe multe goluri, desigur în poarta Boliviei. Asta, chiar dacă va lipsi vedeta Roque Santa Cruz, noul vârf al lui Manchester City nefi ind refăcut complet după o operaţie la genunchi.

Chile – Venezuela 1

Ţara care i-a dat pe Ivan Zamorano şi Marcelo Salas o duce excelent în preliminariile Cupei Mondiale din 2010. Chile a mers aproape fără greşeală şi este a doua în grupă, la patru puncte în faţa Argentinei şi cu unul singur în spatele Braziliei. Vizita Venezuelei este o ocazie bună pentru a-şi consolida poziţia, chilienii având şi un ascendent moral după victoria din tur, de la Puerto la Cruz, 3-2 în iunie 2008. În tabăra adversă, califi carea nu este subiectul zilei. Venezuela are ce-i drept 17 puncte, la fel ca şi Columbia, de pildă, însă joacă ultimele două etape cu Paraguay şi Brazilia, fruntaşe în faţa cărora punctele se câştigă greu. Chiar şi egalul ar fi o surpriză în acest Chile – Venezuela, casele de pariuri oferind cota 3.70 la remiză, în timp ce dacă riscaţi cu oaspeţii, vă puteţi multiplica miza de 7 ori. În mod normal însă, naţionala lui Marcelo Bielsa este alegerea pariorului isteţ.

FOTO: Martin Caceres (dreapta), i-a făcut viaţă grea fundaşului Jose Rey în meciul pe care echipa sa, uruguay, l-a jucat la Puerto Ordaz împotriva Venezuelei

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...