Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal extern

PONTURI PENTRU PARIURI/ Preliminarii CM 2010 – Grupa 9

Scoţia – Macedonia 1x

Primul loc este acontat matematic în grupa a noua, de către Olanda, astfel că Scoţia şi Macedonia (7 puncte după 6 jocuri fiecare) joacă la Glasgow un veritabil derby pentru atingerea barajului de calificare la Cupa Mondială de anul viitor. Este, cum s-ar spune, un meci de care pe care. Dacă despre calitatea fotbalului scoţian se ştia de multă vreme, ascensiunea naţionalei balcanice este o surpriză plăcută. Din preliminariile ediţiei 1998 şi până în prezent, Macedonia a încercat de trei ori să ajungă la turneul final, dar de fiecare dată s-a dovedit prea „necoaptă” pentru o asemenea performanţă. Iată însă că în aceste calificări, ea are o ocazie importantă de a se afirma pe scena fotbalului mare. Propulsată de o generaţie extrem de talentată, al cărei lider incontestabil este Goran Pandev, golgheterul lui Lazio, Macedonia şi-a arătat clasa în urmă cu mai puţin de o lună, când a condus Spania cu 2-0 aproape o oră, într-un joc de verificare. În tur, Macedonia învingea Scoţia acum un an, la Skopje, cu 1-0, dar acum un eşec acasă le poate fi fatal „cimpoierilor”. Dacă pierde pe „Ibrox” cu Macedonia, iar Norvegia bate Islanda, Scoţia este OUT!

Islanda – Norvegia 2

Pentru fanii norvegieni care îşi aduc aminte de vremurile când naţionala lui Solskjaer şi Tore Andre Flo bătea Brazilia de câte ori o prindea, prezentul trebuie să fie deosebit de frustrant. Norvegia nu s-a mai calificat la vreun turneu major din 2000, ratând ultimele două Campionate Europene dar şi ultimele două Cupe Mondiale. La cum arată situaţia actuală, în curând se vor face trei. Norvegia nu a strâns decât şase puncte după şase meciuri în Grupa a noua, cu unul mai puţin decât favoritele la baraj, Scoţia şi Macedonia. „Vikingilor” le mai rămân două jocuri pentru a-şi salva in extremis pielea: deplasarea de sâmbătă din Islanda, respectiv meciul programat miercurea viitoare la Oslo, cu Macedonia, cel care ar putea decide cine merge în play-off (Scoţia joacă în ultima zi cu Olanda). John Arne Riise şi colegii lui vor da totul la Reykjavik pentru a împinge calificarea în ultimul act, unde vor beneficia de sprijinul tribunelor, sperând totodată la fair-play-ul olandezilor. Evident, Norvegia se poate instala pe poziţia a doua şi după partida de sâmbătă, dacă bate în Islanda, iar Scoţia şi Macedonia remizează, dar riscă şi eliminarea, dacă pierde, iar Scoţia – Macedonia nu se termină egal. Aflată la ultima prestaţie din preliminarii, Islanda lui Gudjohnsen nu trebuie subestimată, mai ales că în tur a revenit de două ori, într-un meci încheiat 2-2.

Clasament

1. Olanda * 7 7 0 0 16-2 21
2. Macedonia 6 2 1 3 4-7 7
3. Scoţia 6 2 1 3 4-10 7
4. Norvegia 6 1 3 2 6-5 6
5. Islanda 7 1 1 5 6-12 4
* echipă deja calificată

FOTO: Macedoneanul Goran Pandev, inamicul numărul 1 în Scoţia.

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: