PONTURI PENTRU PARIURI/ Preliminarii CM 2010 – Grupa 4

Rusia – Liechtenstein 1

Sigur, într-o astfel de partidă nu se mai poate pune problema învingătorului. Diferenţa de valoare între Rusia şi Liechtenstein este una cosmică. Singurul adversar de luat cu adevărat în seamă de către sovietici este, evident, Germania, practic ambele pornind cu şanse egale la startul preliminariilor. După ce a participat la CM din 1994, Rusia a ratat calificarea la cel din 1998. A decepţionat în Coreea şi Japonia pentru ca apoi să eşueze în campania Germania 2006. Rusia a redevenit o forţă sub bagheta olandezului Guus Hiddink câştigându-şi biletul de participare la Euro 2008. De aceea, Rusia are planuri mari. În primul rând s-a ferit de paşi greşiţi. A pierdut doar partida cu Germania, de la Dortmund, în rest victoriile au curs pe linie. Cu doar 30.000 de locuitori, Liechtenstein rămâne cel mai micuţ stat participant la preliminarii. Echipa se află în continuare în lumea a treia a fotbalului, dar a oferit de-a lungul timpului unele surprize spectaculoase. În această campanie, Liechtenstein a realizat un interesant 0-0, în Azerbaidjan. Jocul dintre Rusia şi Liechtenstein desfăşurat la Vaduz nu a fost la mâna sovieticilor aşa cum s-ar crede la prima vedere. Rusia s-a impus greu, la limită, printr-un gol marcat de Zyrianov.

Azerbaidjan – Finlanda 2

Selecţionata azeră se află în subsolul clasamentului grupei fiind despărţită de Liechtenstein doar de golaveraj. De partea cealaltă, Finlanda încă mai speră. Ocupă poziţia a treia fiind despărţită de cinci puncte de Rusia. De aceea, pentru scandinavi, chiar şi un semi-eşec în faţa azerilor poate fi echivalent cu uciderea speranţelor la o calificare totuşi utopică. Finlanda rămâne o echipă ciudată, care alternează suprizele plăcute cu eşecurile lamentabile. A fost la un pas de a învinge Germania, însă s-a opus Miroslav Klose care a înscris de trei ori, ultima oară în finalul partidei. În meciul cu Azerbaidjan s-a impus greu, cu doar 1-0, chiar dacă meciul s-a jucat la Helsinki. Finlanda a dezamăgit în Rusia, pentru ca apoi să se impună clar în Ţara Galilor. A trecut extrem de greu de Liechtenstein, după ce a fost condusă, pentru ca apoi să eşueze din nou lamentabil în faţa Rusiei. În fine, “schiorii” şi-a propus să evite colapsul în partida pe care o vor disputa la Lankaran.

Clasament

1. Germania 7 6 1 0 20-4 19
2. Rusia 6 5 0 1 12-3 15
3. Finlanda 6 3 1 2 8-10 10
4. Ţara Galilor 7 3 0 4 5-7 9
5. Azerbaidjan 6 0 1 5 0-7 1
6. Liechtenstein 6 0 1 5 1-15 1

FOTO: Andrei Arşavin (la balon) este unul dintre cei mai tehnici jucători ai Rusiei.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...