PONTURI PENTRU PARIURI/ Preliminarii CM 2010 – Grupa 2

Moldova – Luxemburg 1

O combinaţie nereuşită între două formaţii care nu prea ar avea ce căuta pe eşichierul fotbalului mondial, poate doar la nivel de amatori. Privind clasamentul, se poate spune că micuţa echipă din Luxemburg a furnizat unele surprize deşi, teoretic, Moldova părea formaţia mai de forţă. De fapt, luxemburghezii au dat o lovitură istorică pentru ei reuşind să învingă Elveţia chiar la Geneva. În general ciucă a bătăilor, Luxemburg a mai obţinut un punct în grupă chiar în faţa Moldovei. În schimb, fraţii noştri de peste Prut, în afara remizei obţinute cu echipa din micuţul stat au înşirat numai eşecuri, cu Letonia, Israel, Grecia şi cu Elveţia de două ori. Greu de pronosticat un deznodământ. Ţinând cont măcar de avantajul terenului propriu, Moldova ar trebui să învingă, însă luxemburghezii nu uită isparava pe care au reuşit-o în Elveţia.

Elveţia – Grecia X

Ţinând cont de palmaresul obţinut în era Rehhagel şi de numeroşii jucători experimentaţi pe care îi avea la dispoziţie, Grecia a atacat actualele preliminarii din postura de favorită. Mai ales că s-a văzut plasată într-o grupă în care doar Israelul părea că ar putea emite pretenţii. Surprinzător, formaţia lui Charisteas s-a trezit în faţă cu un adversar care a încercat să atace poziţia de lider. Elveţia a pornit cu stângul, remizând în Israel şi pierzând incredibil la Zurich, în faţa Luxemburgului! În rest a existat un echilibru al rezultatelor între cele două, până în momentul adevărului când s-au trezit faţă în faţă. În toamna anului trecut, zecile de mii de suporteri eleni aflaţi pe arena din Pireu aşteptau o victorie lejeră a lui Dellas, Charisteas şi Gekas. Doar că, Benaglio, Barnetta, Inler şi Frei s-au aşezat bine pe teren, echlibrul s-a menţinut până în minutul 77 când N Kufo a marcat obţinând o victorie mare pentru formaţia din Ţara Cantoanelor. Echilibrul pare aproape perfect şi în clasament. Grecia şi Elveţia îşi împart primele două poziţii fiind despărţite doar de golaveraj. Elveţienii rămân însă cu gustul amar al înfrângerii din faţa Luxemburgului care i-a privat de poziţia de lideri ai grupei.

Israel – Letonia 1

Ambele formaţii au sperat la startul preliminariilor că s-ar putea situa în spatele Greciei, convenindule de minune poziţia de out-sideri. Israelul părea în mare formă şi cu foame de performaţă ţinând cont că singura sa apariţie la o competiţie majoră data tocmai din 1970. Astfel, echipa noului star Ben Sahar fusese înfrântă o singură dată în 14 meciuri oficiale. La rândul ei, Letonia a decepţionat în ultimile două campanii preliminarii, însă spera la mai mult acum într-o grupă cu adversari slab cotaţi precum Luxemburg şi Moldova. Parcursul în grupă l-au avut oarecum similar. S-au împiedicat de Grecia şi Elveţia, însă şi-au adjudecat victorii în faţa codaşelor Luxemburg şi Moldova. Meciul care le-a pus faţă în faţă, disputat la Riga, s-a încheiat nedecis, dar Letonia a înscris golul egalării în ultimul minut de joc.

Clasament

1. Grecia 6 4 1 1 12-4 13
2. Elveţia 6 4 1 1 11-6 13
3. Letonia 6 3 1 2 10-6 10
4. Israel 6 2 3 1 10-8 9
5. Luxemburg 6 1 1 4 3-13 4
6. Moldova 6 0 1 5 2-11 1