PONTURI PENTRU PARIURI – ITALIA/ Sacalii, intre ei

0
133

Inter – AS Roma pronostic x2 / peste 2.5 goluri

Ca orice bătălie repetată până la epuizare, duelul dintre Inter şi Roma a intrat în legenda fotbalului italian. În mod normal, două echipe se întâlnesc de două ori de-a lungul unui sezon competiţional. Ei bine, în circumstanţele speciale create de retrogradarea lui Juventus în Serie B, şi cu un Milan mai interesat de Liga Campionilor decât de orice trofeu intern, Inter şi Roma au rămas forţele din Italia, rivale atât pentru Scudetto, cât şi pentru Cupa şi Supercupa Italiei. Aşa se explică de ce între 2005, de la prima finală de Cupă disputată de cele două, şi 2009, s-au jucat în cele trei competiţii menţionate nu mai puţin de 19 partide, faţă de 8 cât era normal! Fără îndoială sunteţi interesaţi care a fost distribuţia victoriilor. Ei bine, în Cupa Italiei, Inter a câştigat finala din 2005 cu 3-0 la general, apoi un an mai târziu a repetat performanţa contra Romei (4-2 la general). Finala din 2007 a adus revanşa „giallorossilor”, 6-2 în tur şi 1-2 inofensiv pe San Siro, iar Totti & Co. şi-au păstrat trofeul după 2-1 cu Inter în 2008. În ultima ediţie, Inter a scos Roma din sferturi. Saga Inter – Roma a continuat în Supercupă. „Beneamata” a luat trofeul în 2006 şi 2008, dar le-a cedat unul „lupilor” în 2007.

Lupte grele s-au dat la această confruntare şi în Serie A, în competiţia internă egalitatea fiind perfectă în ultimii patru ani. Inter are un egal şi trei victorii, toate pe Olimpico, ultimele două adevărate triumfuri, 4-1 şi 4-0. Însă şi Roma a prestat bine pe San Siro, unde nu a cunoscut înfrângerea la ultimele patru vizite: 3-2, 3-1, 1-1, 3-3. Şi deşi în acest moment diferenţa în clasament este una imensă, tradiţia anunţă atât o replică acerbă a Romei, cât şi multe goluri.

Serie B
Piacenza – Mantova 1

Un nume cu care microbiştii români sunt familiari, Piacenza îşi aduce aminte cu nostalgie de anii petrecuţi în Serie A. Acum, „biancorossi” se luptã pentru supravieţuire în a doua divizie, situaţie absolut paradoxalã pentru o echipã care a dat fotbalului jucãtori precum Alberto Gilardino, Dario Hubner, Filippo şi Simone Inzaghi, Pietro Vierchowod sau Amauri. Compatriotul nostru Bogdan Pãtraşcu pare deci sã fi fost inspirat când a ales sã plece sub formã de împrumut la Padova. În acest sezon, Piacenza rãmâne în zona nisipurilor mişcãtoare, neregãsindu-se nici mãcar acasã, unde a adunat doar 4 puncte din 15. Din fericire, Mantova se anunţã un colac de salvare, pentru cã virgilienii sunt printre cei mai slabi în deplasare din „cadetteria”, nereuşind sã se impunã nici o datã, în şase jocuri afarã.

Lega Pro 1, grupa A
Perugia – Arezzo 1

Coborâm o divizie pentru a da peste alt nume faimos în fotbalul peninsular, este vorba despre Perugia. În 104 ani de existenţă, clubul din Umbria a trăit vremuri mai bune, de pildă cu un loc doi în Serie A în 1979 şi o cupă europeană, chiar dacă minoră, în 2003 (Cupa UEFA Intertoto). După ce a retrogradat anul următor, pe fondul problemelor financiare, cum altfel, Perugia şi-a propus să revină în elită în următorul cincinal. Dar iată că 2009 o prinde în…Serie C. Totuşi, există semne că situaţia „Grifonilor” s-ar putea ameliora. Perugia a dovedit în actuala stagiune că se bate la promovare, şi chiar dacă la fel se poate spune şi despre Arezzo, gazdele sunt favorite în acest meci. Perugia a bifat cinci victorii din cinci pe propriul teren, şi este gata să o obţină în week-end pe a şasea.

Lega Pro 1, grupa B
Hellas Verona – Real Marcianise 1

Tot în eşalonul trei din Cizmă, dar în a doua grupă, o regăsim pe Hellas Verona, grupare la care au evoluat şi trei români: Răducioiu, Mihalcea şi Mutu. Frustrarea gazdelor, care îşi văd marea rivală din oraş, Chievo, primind vizita lui Juve sau Milan, când ei o găzduiesc pe Real Marcianise, este de înţeles. Dar pare o frustrare constructivă, deoarece Hellas a luat cu asalt clasamentul, fiind lideră după primele zece etape graţie a şase victorii şi a patru rezultate de egalitate. Oaspeţii din Marcianise nu au complexe: au înscris în patru din precedentele cinci deplasări, şi au obţinut două succese, dar s-ar putea să-şi fi terminat şi norocul şi golurile înaintea vizitei la Verona. Tabela de pe Stadio Marc’Antonio Bentegodi a fost neîncăpătoare în ultima perioadă: 2-0 cu Ternana, 3-1 cu Andria BAT şi 5-1 cu Pescina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here