PONTURI PENTRU PARIURI – ITALIA/ Replica Batranei Doamne

Patru meciuri fără victorie în toate competiţiile nu au stricat atmosfera în tabăralui Juve, care promite să îşi arate valoarea în derby-ul cu Fiorentina, echipă ce nu impresionează pe terenuri străine. În trei deplasări, Mutu & Co. au un singur succes, şi acela chinuit, 1-0 la Livorno

Juventus – Fiorentina 1

2-2 la Genova, 1-1 la Bologna,0-0 la Munchen în Liga Campionilor, cu Bayern, şi 0-2 la Palermo. Nu este un parcurs prea satisfăcător pentru un club de talia lui Juventus, candidat declarat la scudetto şi la primăvara europeană. Dar piemontezii nu fac o tragedie şi chiar au strâns rândurile. “Diego şi Amauri ne vor scoate din această pasă mai slabă. Nu cred că este o problemă faptul că ultimul nu a înscris nici un gol de la începerea campionatului. Este un băiat foarte generos şi ajută echipa”, a sărit unul dintre veteranii lui Juve, Gigi Buffon, în apărarea colegului său Amauri, contestat de o parte a presei italiene.

La rândul său, “învinuitul” a declarat pentru canalul de televiziune al clubului că nu este genul de vârf care este obsedat de gol, precum şi că s-a obişnuit ca jurnaliştii să scrie despre el. “Încerc aceeaşi stare ca atunci când scriau despre mine că sunt un campion de clasă mondială”, susţine brazilianul, care a scuturat ultima oară plasa, în Serie A, în februarie.

Dar dacă Juventus vrea să-i fure titlul lui Inter, şi poate şi să cucerească Liga Campionilor, aşa cum se vorbeşte la Torino, trebuie să arate o faţă nouă încă de la acest joc cu Fiorentina. Toscanii au acelaşi număr de puncte ca bianconerii, 14, şi sunt prin tradiţie un adversar redutabil. Statistic însă, Juve are 99% şanse să se impună în această confruntare. În ultimele 15 sezoane, Fiorentina a surprins-o doar o dată în propriul fi ef, 3-2 în 2008. Gazdele au triumfat de douăsprezece ori, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

De notat şi o revenire importantă în efectivul amfi trionilor: mijlocaşul Momo Sissoko, care a suferit două operaţii în ultimele şapte luni. Malianul s-a declarat nerăbdător să intre contra Fiorentinei: “Am înscris primul meu gol în Italia în poarta lor, şi aş dori să repet experienţa”.

Interesantă de urmărit va fi şi prestaţia lui Felipe Melo, respectiv Adrian Mutu împotriva foştilor coechipieri.

Ponturi pentru pariuri:

Genoa – Inter X

“Pentru mine, Inter este favorita la scudetto, la bătaie cu Juve, dar echipa lui Mourinho rămâne cea mai puternică. Cred că noi avem şanse bune la Liga Campionilor. Un pronostic pentru partida de pe Ferraris? Orice se poate întâmpla”, spune fundaşul muntenegrean al lui Genoa, Ivan Fatic. Al cărui “Grifon”, după un start de sezon excepţional, s-a mai răcit pe fi nalul lui septembrie, pierzând de două ori în Serie A şi o dată în Europa League. Din fericire, succesul de la Bologna, venit înaintea pauzei internaţionale, le-a mai reparat moralul genovezilor, şi i-a urcat pe cinci, exact locul pe care au terminat ediţia trecută. Genoa le-a mai făcut-o “nerazzurrilor”: are două egaluri în ultimele patru meciuri cu Inter. Iar dacă adăugăm şi setea de răzbunare a lui Crespo faţă de fostul club…

Milan – Roma 1

Din solist sigur în cea mai mare parte a erei Ancelotti, Milanul lui Leonardo a ajuns genul de echipă împotriva căreia e recomandabil să pariezi. Doar o victorie acasă a reuşit trupa “rossonerilor” în primele şapte etape. Golaverajul este şi mai descurajator: numai patru reuşite, opera a trei jucători: Pato (2), Seedorf şi Ronaldinho, ultimii doi de profesie mijlocaşi. “Pauza internaţională poate n-a fost o vacanţă, dimpotrivă. Pentru mulţi jucători a fost difi cilă. Gattuso, Pirlo, Zambrotta, Onyewu, Jankulovski au fost implicaţi în meciuri importante cu naţionalele lor. Le vom evalua situaţia, iar asta va infl uenţa tactica, pentru că ne trebuie forţe proaspete”, declară antrenorul “Diavolului”, pentru care un nou pas greşit, cu “giallorossi” ar putea fi fatal. Roma s-a impus la Milan în ultimele trei vizite, motiv în plus ca gazdele să dea totul pentru victorie.

Serie B
Lecce – Salernitana 1 / oaspeţii nu înscriu

Retrogradată sezonul trecut din Serie A, Lecce n-ar vrea să zăbovească mai mult de un an în “cadetteria”. Lupta pentru promovare se anunţă iar pasionantă în Serie B, dar pentru o echipă foarte experimentată, ca cea a lui Luigi De Canio, intrarea în top 6, altfel spus măcar accederea în play-off , n-ar trebui să fi e o problemă. Pe teren propriu, clubul unde a jucat în 2001/2002 şi Gică Popescu a avut până acum o singură sincopă, venită totuşi în compania uneia dintre contracandidatele la promovare, Frosinone (1-3). În rest, două victorii şi un egal. Cu Salernitana, Lecce nu poate rata cele trei puncte, mai ales că adversara de vineri face fi guraţie departe de propriul stadion: în primele patru deplasări, a pierdut de trei ori, a scos o remiză albă, şi a primit 7 goluri, fără să dea nici unul! 

Stiri recente

Messi vrea să joace la și CM din 2026

Messi îşi doreşte mai mult ca niciodată să joace la următoarea Cupă Mondială, care va avea loc în Statele...