Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

PONTURI PENTRU PARIURI – GERMANIA/ Vremea revansei

Werder Bremen – VfL Wolfsburg pronostic 1

În ultima etapă a sezonului precedent VfL Wolfsburg obţinea titlul de campioană a Germaniei fără a da nicio speranţă rivalilor de la Bayern, printr-o victorie cu 5-1 în faţa “muzicanţilor din Bremen”.

Herr Schaaf

Între timp lucrurile s-au schimbat iar Thomas Schaaf a “închegat“ o echipă care arată foarte bine în noul sezon. De precizat că tehnicianul în vârstă de 48 de ani se confundă cu istoria lui Werder. Toată cariera de jucător şi-a petrecut-o la acest club, încă din 1972 când era doar un junior până în 1995 când a pus ghetele în cui după 281 de meciuri în Bundesliga. În ultimii opt ani ai carierei a fost şi tehnicianul secţiei de juniori după care a preluat echipa a doua. În 1999 a ajuns principal la Werder Bremen şi de atunci nimeni nu l-a clintit, fiind poate cel mai respectat om din întregul oraş aflat în nordul Germaniei.

Greu de pariat

În mod normal ar fi ca gazdele să câştige. Cel puţin aşa s-ar întâmpla într-un campionat normal însă Bundesliga este printre cele mai imprevizibile. Ambele formaţii s-au descurcat cam la fel atât acasă cât şi în deplasare astfel că avantajul terenului propriu este mai degrabă doar o figură de stil decât un fapt concret. Werder a marcat în medie mai multe goluri în deplasare decât acasă în timp ce oaspeţii stau exact invers, însă asta nu pentru că nu ar fi eficienţi pe terenurile adverse ci deoarece „lupii“ şi-au făcut un obicei în a-şi “dezintegra” adversarii atunci când evoluează pe „Volkswagen Arena“, o calitate lăsată moştenire de fostul antrenor, Felix Magath. Partida este extrem de importantă pentru ambele grupări, mai ales că se apropie pauza de iarnă, însă e clar că Werder Bremen a fost mai în formă în acest campionat.

Bundesliga
Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart 1

Este un pronostic pe care în sezoanele precedente îl puteam da cu greu şi riscând extrem de mult. Între timp Bayer Leverkusen s-a “cocoţat” până pe prima treaptă a podiumului în timp ce VfB Stuttgart se afundă din ce în ce mai rău în zona “nisipurilor mişcătoare”. “Farmaciştii” nu au pierdut niciun meci acasă în actuala ediţie de campionat şi este greu de crezut că o vor face acum, în faţa unui adversar care a prestat un joc modest în partidele anterioare. Singurul succes în deplasare pentru Stuttgart a venit în acest sezon la Frankfurt, însă performanţa pare a fi una imposibil de repetat pe gazonul liderului din Germania.

Bundesliga
Hoffenheim – Borussia Dortmund X, scor corect 1-1

În 1994 FIFA schimba regulamentul acordării punctelor şi trecea de la două pentru o victorie la trei. Dacă nu s-ar fi schimbat atunci, înainte de Campionatul Mondial de care ne face cea mai mare plăcere să ne amintim, Borussia Dortmund ar fi fost acum în cursa pentru titlu. În meciurile din deplasare trupa din Dortmund a înregistrat o victorie, un eşec şi patru rezultate de egalitate, toate remizele având acelaşi scor, 1-1. De partea cealaltă Hoffenheim a terminat două partide din şase la egalitate pe propriul teren, o dată chiar 1-1, în prima etapă, cu Bayern, aşa că acest rezultat pare a fi cel mai plauzibil.

2. Bundesliga
1. FC Kaiserslautern – Bielefeld x2

Două dintre grupările care s-au „abonat“ deja la statutul de favorite în ceea ce priveşte promovarea în Bundesliga se întâlnesc în acest weekend pe „Firtz Walter Stadion“ pentru derby-ul ligii secunde. Băieţii lui Marko Kurtz au uitat deja de sezonul precedent, care a fost dezamăgitor şi s-a încheiat cu un modest loc şapte, şi acum nu mai visează altceva decât urcarea pe „prima scenă“. Problema pentru gazde este că deja au pierdut patru puncte acasă în acest sezon aşa că încrederea nu este tocmai ridicată, în timp ce Arminia vine după o serie de cinci meciuri în deplasare în care au adunat 13 puncte. Faptul că singurul eşec stagional pentru oaspeţi pe un teren advers a fost înregistrat în etapa a doua, la Koblenz, atunci când „motoarele“ abia se încălzeau, ne face să credem că partida este una de X2.

Citeste mai multe!